ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Honda, VW και Hyundai «βλέπουν» F1!

Honda, VW και Hyundai «βλέπουν» F1!
Την πρόθεση τριών μεγάλων εταιριών να μπουν στο πρωτάθλημα της Formula 1, αποκάλυψε με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Renault...

Την πρόθεση τριών μεγάλων εταιριών να μπουν στο πρωτάθλημα της Formula 1, αποκάλυψε με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Renault, Jean-Francois Caubet:

«Τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι έτοιμες να μπουν στο πρωτάθλημα της Formula 1. Η Honda, η Volkswagen και η Hyundai, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, εφόσον ισχύσει το downsizing των κινητήρων των μονοθεσίων», τόνισε ο Caubet προσθέτοντας πως θα είναι δύσκολο για τις εταιρίες να μπουν από την πρώτη χρονιά (2013) που η FIA θα δώσει το οκ ώστε τα μονοθέσια να έχουν 4κυλινδρα μοτέρ, 1,6 λίτρων με τούρμπο.

Κατά το παρελθόν η Honda είχε σπουδαία πορεία στο πρωτάθλημα της Formula 1, έχοντας φτάσει και στην κατάκτηση τίτλων.

Ωστόσο, το 2008 αποχώρησε από το πρωτάθλημα ως κατασκευάστρια, με την ομάδα να περνάει στα χέρια της Brawn, η οποία στην πρώτη της χρονιά στην F1, έκανε το double.

Πλέον η ομάδα έχει μετονομαστεί σε Mercedes GP Petronas.

Οσο για την VW, οι δηλώσεις του Γάλλου, συμπίπτουν με την είδηση πως η εταιρία θέλει να κάνει δυναμικό μπάσιμο και στο WRC. Άλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό στις τάξεις της FIA, πως η Red Bull θα επιθυμούσε μια συνεργασία με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, θέλοντας να τροφοδοτήσει τα μονοθέσιά της με τους κινητήρες της VW.