ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες "κοιτούν" στην Κίνα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες "κοιτούν" στην Κίνα
Τα σχέδιά τους για επέκταση στην Κίνα, σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευθούν τις νέες καταναλωτικές συνήθειες...

Τα σχέδιά τους για επέκταση στην Κίνα, σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευθούν τις νέες καταναλωτικές συνήθειες της μεσαίας τάξης της χώρας, ανακοίνωσαν μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες αυτοκινήτων, που προσπαθούν να ανακάμψουν από το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Η Nissan Motor σχεδιάζει έτσι να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 15%, στα 1,15 εκατομμύρια οχήματα φέτος, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλό της Κάρλος Γκοσν, που μίλησε για το νέο Tiida, όχημα τύπου sedan που παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σανγκάης.

Η Κίνα έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου, για τις εταιρίες General Motors, Volkswagen, Nissan και άλλους κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι κατασκευάστριες ελπίζουν τώρα η Κίνα να τροφοδοτήσει τη μελλοντική τους κερδοφορία, καθώς οι πωλήσεις στις δυτικές αγορές υποχωρούν, επιλέγοντας να κατασκευάσουν οχήματα, κατάλληλα για τις ιδιαιτερότητες των κινεζικών δρόμων.«Δίνουμε μεγάλη σημασία στο τι θέλουν και τι χρειάζονται», είπε ο κ. Γκοσν, που αποκάλυψε ότι η Nissan επενδύει σημαντικά κεφάλαια ώστε να ενισχύσει την παραγωγή με στόχο την ικανοποίηση της ζήτησης.

Από τη μεριά της, η GM ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διπλασιάσει τον αριθμό των οχημάτων που πουλά στην Κίνα, στα 5 εκατομμύρια μέχρι το 2015. Ο πρόεδρος της GM Κίνας Κέβιν Ουέιλ χαρακτήρισε το στόχο αυτό «φιλόδοξο» και «επιθετικό», τονίζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του λόγω των ρωμαλέων αναπτυξιακών ρυθμών της κινεζικής οικονομίας.

Η Ford ανακοίνωσε σχέδια προώθησης 15 νέων μοντέλων στην Κίνα, αλλά και διπλασιασμού των αντιπροσωπειών της στη χώρα μέχρι το 2015. Η εταιρία διαθέτει σήμερα 340 αντιπροσωπείες στην Κίνα.

Ακόμη και η εμβληματική αυτοκινητοβιομηχανία της πολυτέλειας, η βρετανική Rolls-Royce, αποκάλυψε σχέδια επέκτασης του δικτύου αντιπροσώπων της, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους εύπορους Κινέζους. Η εταιρία θα εγκαινιάσει σύντομα εκθέσεις στις πόλεις Τσονκίνγκ, Τιανζτίν και Βουχάν.

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Κίνα σημείωσαν άνοδο της τάξης του 5,4% φέτος το Μάρτιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, φθάνοντας τα 1,8 εκατομμύρια οχήματα. Το 2010, περισσότερα από 18 εκατομμύρια οχήματα πουλήθηκαν στην Κίνα

Πηγή: newscode.gr