ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Χρυσό μετάλλιο για τον Alessandro Zanardi

Χρυσό μετάλλιο για τον Alessandro Zanardi

Το χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραποδηλασίας κέρδισε ο εργοστασιακός οδηγός της BMW Alessandro Zanardi.

Ο εργοστασιακός οδηγός της BMW Alessandro Zanardi έκανε το τέλειο ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραποδηλασίας UCI στο Greenville (ΗΠΑ). Ο 47-χρονος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με το handcycle του (ποδήλατο για παραπληγικούς αθλητές) με την Ιταλική ομάδα σκυταλοδρομίας. Ο Zanardi και οι συναθλητές του Vittorio Podesta και Luca Mazzone ολοκλήρωσαν εννέα γύρους στην πίστας μήκους 2,5 χλμ σε χρόνο 34:12.8, καλύπτοντας τη συνολική απόσταση 22,5 χλμ του αγώνα. Διέσχισαν τη γραμμή τερματισμού με διαφορά περίπου 40 δευτ. από την Αμερικανική ομάδα που τερμάτισε στη 2η θέση. Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η Σουηδική ομάδα σκυταλοδρομίας.

«Ήταν ένα φανταστικό ξεκίνημα», δήλωσε ο Zanardi. «Δώσαμε σκληρή μάχη με τους Αμερικανούς όταν ξεκίνησε ο αγώνας. Αντιμετωπίσαμε κάποια τεχνικά προβλήματα στην αρχή, αλλά στο τέλος του δεύτερου stint έγινε σαφές ότι είχαμε το πάνω χέρι. Στη συνέχεια, το ζητούμενο ήταν να μην γίνουν λάθη ή χαθεί χρόνος άσκοπα. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Διαβάστε επίσης: Έκθεση αυτοκινήτου Παρίσι 2014: Υβριδικό πρωτότυπο από την Mitsubishi