ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Opel Mokka στη γραμμή παραγωγής της Zaragoza

Το Opel Mokka στη γραμμή παραγωγής της Zaragoza

Το επιτυχημένο Opel Mokka κατασκευάζεται τώρα στην Ευρώπη. Η Opel γιόρτασε την επίσημη έναρξη παραγωγής στη Zaragoza. Την τελετή παρακολούθησε ως τιμώμενος προσκεκλημένος ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ’.

Συνολικά, η Opel σχεδιάζει να επενδύσει σχεδόν 210 εκατομμύρια Ευρώ φέτος σ’ αυτό το σημαντικό Ισπανικό εργοστάσιο. Πέρσι επενδύθηκαν 168 εκατομμύρια Ευρώ. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του εργοστασίου της Zaragoza για την παραγωγή του Mokka, η Opel επένδυσε 80 εκατομμύρια σε πρώτη φάση. Από το 1982 που άνοιξε το εργοστάσιο, η επένδυση έχει ξεπεράσει τα 4,3 δις Ευρώ.

«Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για εμάς. Η κατασκευή του Mokka στη Zaragoza μας βοηθά να αξιοποιήσουμε καλύτερα τη δυναμικότητα παραγωγής μας στην Ευρώπη και να εξυπηρετήσουμε ταχύτερα τους πελάτες μας» σχολίασε ο Michael Lohscheller, Οικονομικός Διευθυντής Ευρώπης του Opel Group. «Η ζήτηση για το Mokka παραμένει τεράστια: έχουμε λάβει πάνω από 275.000 παραγγελίες από το καλοκαίρι του 2012 που λανσαρίστηκε. Το γεγονός αυτό κάνει το SUV το τρίτο σημαντικότερο μοντέλο μας μέσα σε δύο χρόνια. Το Mokka ενσαρκώνει τη γοητεία των νεότερων μοντέλων μας και την ανάκαμψη της μάρκας μας.»

Η παραγωγή του μικρού SUV στην Ισπανία θα διασφαλίσει περίπου 5.700 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο εκεί. Πέρα από το Mokka, τα Opel Corsa και Meriva κατασκευάζονται επίσης στη Zaragoza. Με την πέμπτη γενιά του Corsa θα ξεκινήσει μία ακόμα σημαντική παραγωγή φέτος.

Το εργοστάσιο της Zaragoza ετοιμάστηκε για την παραγωγή του Mokka σε χρόνο ρεκόρ. Άλλωστε, μόλις πριν από ένα χρόνο ανακοινώθηκε η απόφαση για την παραγωγή του αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Οι προκλήσεις που προέκυψαν από αυτή την απόφαση αντιμετωπίστηκαν χάρη στην άψογη διεθνή συνεργασία που υπάρχει στους κόλπους της General Motors. Μέχρι τώρα, το Mokka κατασκευαζόταν αποκλειστικά στη Ν. Κορέα.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει με κιτ εξαρτημάτων CKD (Completely Knocked Down) από την Κορέα, και στη συνέχεια η ποσότητα των τοπικά παραγόμενων εξαρτημάτων θα αυξηθεί σταδιακά τα προσεχή χρόνια. «Η παραγωγή του Mokka εδώ εναρμονίζεται με τη φιλοσοφία της εταιρίας μας να κατασκευάζει αυτοκίνητα στον τόπο που τα εμπορεύεται» εξηγεί ο Michael Lohscheller. «Φέτος, περίπου 20.000 Mokka θα περάσουν από τη γραμμή συναρμολόγησης της Zaragoza. Του χρόνου, αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά.»

Το Opel Mokka σημειώνει τρομερή επιτυχία από τότε που λανσαρίστηκε. Το στυλάτο SUV έχει κατακτήσει τις καρδιές ειδικών και πελατών. Τόσο το 2013 όσο και το 2014, το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού αυτοκινήτου AutoBild ψήφισε το Mokka “AWD Αυτοκίνητο της Χρονιάς” στην κατηγορία “Off-road οχήματα & SUV κάτω των 25.000 ευρώ”.

«Το Mokka αποτελεί βασικό συντελεστή της προϊοντικής μας επέλασης,» δήλωσε ο Lohscheller. «Το 2018, θα λανσάρουμε 27 νέα αυτοκίνητα και 17 νέους κινητήρες καθώς αυξάνουμε σταδιακά το μερίδιό μας στην αγορά.»