ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGPMisano: Νίκη του V. Rossi ήττα για τον Marquez

MotoGPMisano: Νίκη του V. Rossi ήττα για τον Marquez

Ήταν μια τέλεια Κυριακή για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, που έκανε το 1-2 με τον ValentinoRossi πρώτο και τον JorgeLorenzo δεύτερο. Τρίτος στο GrandPrix στο Misano τερμάτισε ο DaniPedrosa (Honda).

Ο.. Doctor Valentino Rossi ήταν αυτός που γιάτρεψε την… ανία που μας είχε δημιουργήσει ο Marc Marquez με τις συνεχόμενες νίκες του στα MotoGP. Ο πολυπρωταθλητής Rossi πήρε στο Misano μια πολύ μεγάλη νίκη, μπροστά στους συμπατριώτες του. Η νίκη του αυτή ήταν η πρώτη στην Ιταλία από το 2009. Μάλιστα ο ξέφρενος ρυθμός του από το ξεκίνημα του αγώνα ανάγκασε τον Marquez σε ένα σπάνιο λάθος και πτώση .

Ο αγώνας ξεκίνησε, με τις δύο Yamaha να κάνουν καλή εκκίνηση και να φεύγουν μπροστά, με τον Lorenzo πρώτο και τον Rossi να ακολουθεί. Πολύ καλή εκκίνηση όμως έκανε και ο Marquez. Ο 21χρονος ήξερε ότι έπρεπε από το ξεκίνημα να ακολουθήσει τις Yamaha, αν ήθελε να τερματίσει στο podium σε αυτόν τον αγώνα. Μάλιστα κατάφερε να περάσει δύο φορές τον Rossi, αλλά ο Ιταλός ήταν έτοιμος και απαντούσε παίρνοντας ξανά την δεύτερη θέση.

Οι δύο πέρασαν τον Lorenzo, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα με το σκληρό εμπρός ελαστικό (οι άλλοι αναβάτες επέλεξαν γόμα μεσαίας σκληρότητας) και ήταν πιο αργός σε εκείνο το σημείο του αγώνα.

Ο Rossi είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και ο Marquez στην προσπάθειά του να τον ακολουθήσει δεν απέφυγε το λάθος και έπεσε, όταν γλίστρησε το εμπρός μέρος της μοτοσικλέτας του. Ο Ισπανός κατάφερε να συνεχίσει αλλά πλέον είχε «πέσει» στις τελευταίες θέσεις.

Έτσι, ο Rossi έμεινε πρώτος, με διαφορά 2 δευτερολέπτων από τον Lorenzo την οποία διατήρησε ως τον τερματισμό και πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη – μια νίκη που ήθελε πολύ.

Ο Dani Pedrosa δεν έκανε καλή εκκίνηση και χρειάστηκε αρκετούς γύρους για να περάσει τις Ducati και να φτάσει στην τρίτη θέση. Όταν τα κατάφερε οι δύο Yamaha ήταν πολύ μακριά και έτσι αρκέστηκε στο τρίτο σκαλί του podium.

Στην εμφύλια μάχη των Ducati, o Andrea Dovizioso της εργοστασιακής ομάδας πήρε την τέταρτη θέση και κέρδισε τον Andrea Iannone της Pramac, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος. Ακολούθησαν οι δύο Tech 3 Yamaha με τον Pol Espargaro στην έκτη θέση και τον Bradley Smith στην έβδομη. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Alvaro Bautista, Cal Crutchlow και Yonny Hernandez.

Παρότι ο Marquez πήρε μόνο 1 βαθμό, εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά 74 βαθμών ενώ ο Rossi με τη νίκη του έφτασε 1 βαθμό πίσω από τον Pedrosa, που παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix στην Aragon το 3ήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1 Valentino Rossi Yamaha 44:14,586”

2 Jorge Lorenzo Yamaha +1,578”

3 Daniel Pedrosa Honda +4,276”

4 Andrea Dovizioso Ducati +5,510”

5 Andrea Iannone Pramac Racing Ducati +11,771”

6 Pol Espargaro Yamaha Tech 3 + 18,999”

7 Bradley Smith Yamaha Tech 3 +23,1”

8 Alvaro Bautista Honda Gresini +36,458”

9 Cal Crutchlow Ducati +38,480”

10 Yonny Hernandez Pramac Racing Ducati +45,878”

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

1 Marc Marquez 289

2 Daniel Pedrosa 215

3 Valentino Rossi 214

4 Jorge Lorenzo 177

5 Andrea Dovizioso 142

6 Pol Espargaro 98

7 Aleix Espargaro 92

8 Andrea Iannone 92

9 Stefan Bradl 74

10 Bradley Smith74