ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Διάσημοι που έχασαν τη ζωής τους σε τροχαία

Διάσημοι που έχασαν τη ζωής τους σε τροχαία

Με αφορμή το θάνατο της Grace Kelly (Σεπτέμβριος 1982) σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, βρήκαμε μερικούς ακόμη τυχερούς και άτυχους διάσημους, που η ζωή ή ο θάνατός τους συνδέθηκε ή και σημαδεύτηκε από ένα τετράτροχο.

Grace Kelly-Η τραγική ημέρα

Ήταν 13 Σεπτεμβρίου του 1982 όταν η μοίρα της Grace Kelly έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι... Έχασε τη ζωή της σε τροχαίο. Διαβολική σύμπτωση ή άτυχη στιγμή; Το δυστύχημα σημειώθηκε στον ίδιο δρόμο όπου είχαν γίνει τα γυρίσματα για την ταινία «To Catch a Thief».

Την ημέρα εκείνη, ενώ επέστρεφε με τη μικρή της κόρη της Stephanie από το εξοχικό τους στην επαρχία, η 52 ετών πριγκίπισσα Grace υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έχασε τις αισθήσεις της, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό της (Rover P6), να πέσει στο γκρεμό. Όταν ανασύρθηκε από το όχημα διαπιστώθηκαν πολλαπλά κατάγματα, ενώ ήταν σε κωματώδη κατάσταση… Στο νοσοκομείο του Μονακό διαγνώστηκε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Η οικογένεια της πήρε τη δύσκολη απόφαση και αποσυνέδεσε το μηχανισμό που την κρατούσε στη ζωή.

Από το τροχαίο, η κόρη της Stephanie υπέστη κάταγμα στον αυχένα και αναγκάστηκε να φορέσει κολάρο. Η κηδεία της πριγκίπισσας Grace έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου στον καθεδρικό ναό του Αγ. Νικολάου στο Μονακό. Την παρακολούθησαν από την τηλεόραση 100 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.

Lady D και Dody Fayed (1997)

Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώθηκαν από τον τραγικό θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνας, πρώτης συζύγου του πρίγκιπα Κάρολου και μητέρα του Χάρι και του Γουίλιαμ. Το δυστύχημα που της στοίχισε τη ζωή συγκλόνισε ολόκληρη την Μεγάλη Βρετανία και έδωσε το έναυσμα για θεωρίες συνομωσίας.

Στις 31 Αυγούστου του 1997, η LadyD και ο σύντροφός της, Dody Fayed σκοτώθηκαν σε τροχαίο στο Παρίσι, όταν η Mercedes-Benz S Class στην οποία επέβαιναν χτύπησε με ταχύτητα σε μία από τις κολώνες στο τούνελ Ποντ Ντ” Αλμά. Αυτό είναι το μοναδικό οδικό τούνελ που διαθέτει πυλώνες στήριξης της οροφής, ενώ δεν έχει διαχωριστικό ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας. Κανείς απο τους επιβάτες δε φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Paul Walker (2013)

O γνωστός σε όλους μας πρωταγωνιστής στις ταινίες Fast and Furious, Paul Walker σκοτώθηκε σε τροχαίο που έγινε στη Santa Clarita της Βόρειας Καλιφόρνια στις 30 Νοεμβρίου.

Ο 40χρονος ηθοποιός ήταν συνοδηγός σε μία Porsche GT και συμμετείχε στην φιλανθρωπική εκδήλωση «Winter Drive». Η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν ο οδηγός και φίλος του ηθοποιού, Roger Rojas έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε πάνω σε μια κολώνα με αποτέλεσμα το όχημα να πάρει φωτιά και οι δύο επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους στο τόπο του δυστυχήματος.

Ο Αμερικάνος ηθοποιός γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1973 στην Καλιφόρνια και έγινε γνωστός μέσα από την ταινία Varsity Blues, ωστόσο, η καριέρα του απογειώθηκε όταν δέχτηκε το ρόλο του αστυνομικού Brian O’Conner στη σειρά ταινιών Fast and Furious.

Rowan Atkinson (Οκτώβριος 1999)

Τρίτο και… τυχερό το τελευταίο ατύχημα για τον Rowan Atkinson. Ο βρετανός γλίτωσε από αεροπορικό δυστύχημα, (όταν ο πιλότος ελαφρού αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε πέθανε και εκείνος πήρε το πηδάλιο). Γλίτωσε από ατύχημα σε αγώνα στην πίστα του Croft και από σύγκρουση στον αυτοκινητόδρομο Α6 στο Forton. Μπορεί η τρίτη ατυχία να ήταν πιο επιζήμια (κατέστρεψε ένα McLaren F1 Road Car) όμως βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς τραυματισμό.

Keith Richards (Απρίλιος 1976)

Εδώ δεν πρόκειται για ατύχημα αλλά για ένα «δεσμό». Ένας δεσμός που έγινε γνωστός μετά το περιστατικό, ο οποίος ωστόσο διαλύθηκε... Πρωταγωνιστές ο Keith Richards και η Blue Lena. Η Blue Lena για να μην παρεξηγηθούμε είναι μία Bentley Continental Flying Spur. Ο κιθαρίστας των Rolling Stones αγόρασε το αυτοκίνητο και οι φήμες λένε ότι είχε βάλει σημαίες της Τουρκίας για να μπερδεύει το αυτοκίνητο η αστυνομία με τα αντίστοιχα διπλωματικά.

Η άτυχη στιγμή ήρθε την Άνοιξη του 1976 όταν ο Richards επιστρέφοντας από συναυλία κοιμήθηκε στο τιμόνι, με αποτέλεσμα το όχημα που οδηγούσε να ξεφύγει εκτός πορείας. Ο κιθαρίστας βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς τραυματισμό όμως αμέσως επισκεύασε το όχημα και το πούλησε χωρίς να εμφανιστεί εκείνος ως πωλητής….

Marc Bolan (Σεπτέμβριος 1977)

Εδώ το θύμα του δυστυχήματος δεν ήταν ο οδηγός του οχήματος αλλά ο συνεπιβάτης αφού το Mini του Marc Bolan, οδηγούσε η φιλενάδα του Gloria Jones. Η Jones έχασε τον έλεγχο στην Queens Ride στο Barnes Common νοτιοδυτικά στο Λονδίνο. Το αυτοκίνητο χτύπησε σε δέντρο από την πλευρά του συνοδηγού σκοτώνοντας τον Bolan.

Jayne Mansfield (Ιούνιος 1967)

Στο απόγειο της δόξας της έχασε τη ζωή της η Vera Jayne Palmer. Πιο γνωστή ως Jayne Mansfield ή με τους αριθμούς της περιφέρειας του στήθους και της μέσης της, έκανε καριέρα στην τηλεόραση αλλά και σε show. Η Mansfield επέστρεφε σπίτι της από κάποιο show στο Μισισιπή όταν ο οδηγός της λόγω χαμηλής ορατότητας χτύπησε την Buick Electra σε προπορευόμενο φορτηγό. Ο οδηγός, ο συνοδός της και η ηθοποιός σκοτώθηκαν ακαριαία. Ωστόσο, τυχερά στάθηκαν τα τρία της ποδιά, τα οποία γλίτωσαν χωρίς τραυματισμό.

Aly Khan (Μάιος 1960)

Το τρίπτυχο «Fast horses, fast cars, fast women» ήταν το μότο ζωής του Αγά Khan του τρίτου. Το τήρησε ως το θάνατό του στη γαλλική Ριβιέρα οδηγώντας γρήγορα (ίσως υπερβολικά) μία Lancia Flaminia GT. Πήγαινε σε ένα πάρτι (το οποίο διοργάνωνε ένας γνωστός ιδιοκτήτης αλόγων ιπποδρόμου) μαζί με το γνωστό μοντέλο (της εποχής) Bettina.

James Dean (Σεπτέμβριος 1955)

Πηγαίο ταλέντο ή στυγνός υπολογιστής; Οδηγός αγώνων με ταλέντο ή ένας ακόμη φιγουρατζής του Hollywood, που υπερεκτίμησε τις ικανότητές του; Τι ήταν τελικά ο James Dean δε θα μάθουμε ποτέ. Η αρχή της ιστορίας γίνεται όταν ο ηθοποιός αποφάσισε να αγοράσει το καλύτερο όχημα της εποχής για τους αγώνες μία Porsche 550 Spyder. Όμως το δυστύχημα της 30στής Σεπτεμβρίου του 1955 έληξε μία καριέρα και ξεκίνησε ένα μύθο γύρο από τον ηθοποιό και το αυτοκίνητό του.

Sammy Davis Junior (Νοέμβριος 1954)

«Πέτυχα πολλά πράγματα στη ζωή μου αν και είμαι μαύρος, εβραίος, νάνος και… μονόφθαλμος» Αυτό συνήθιζε να λέει ένας από τους Rat pack, o Sammy Davis Junior. Το τελευταίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ελάττωμα το απέκτησε το 1954 όταν είχε ένα ατύχημα με την ανοιχτή Cadillac, που οδηγούσε. Ο τραγουδιστής και χορευτής, προσπάθησε να αποφύγει ένα αυτοκίνητο που έκανε «U turn» μπροστά του.

Montgomery Clift (Μάρτιος 1956)

Ένα τροχαίο ατύχημα άλλαξε τη ζωή του Montgomery Clift. Ο γόης του Hollywood είχε το ταλέντο, την εμφάνιση αλλά και την τύχη με το μέρος του ως την Άνοιξη του 1956. Επιστρέφοντας από ένα δείπνο μαζί με την Elizabeth Taylor έχασε τον έλεγχο της Chevrolet που οδηγούσε και χτύπησε σε ξύλινη κολώνα. Ο ηθοποιός έπεσε δυνατά με το πρόσωπό στο τιμόνι. Η Ε.Taylor του έσωσε τη ζωή αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να διορθώσουν τα εμφανή τραύματα στο πρόσωπό του. Από τότε η καριέρα και η υγεία του πήραν την κάτω βόλτα.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Νέα σενάρια για τον ένοικο – Πώς προχωρούν οι ανασκαφές