ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Bentley Mulsanne Speed: Η ταχύτερη λιμουζίνα

Bentley Mulsanne Speed: Η ταχύτερη λιμουζίνα

Η Bentley διαψεύδει πως ταχύτητα, πολυτέλεια και άνεση δεν συνδυάζονται και παρουσιάζει την Mulsanne Speed.

H Bentley ανακοίνωσε την παραγωγή της νέας Mulsanne Speed. Όπως την περιγράφει η ίδια, πρόκειται για το αυτοκίνητο το οποίο προσφέρει την «πιο γρήγορη υπερ-πολυτελή εμπειρία οδήγησης στον κόσμο».

Κάτω από το καπό της βρίσκεται ο V8 6.750 κ.εκ. κινητήρας με διπλό turbo απόδοσης 537 ίππων με 1.100 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 4,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 305 χλμ/ώρα. Ο οδηγός της μπορεί να απενεργοποιήσει τους μισούς κυλίνδρους του, μοτέρ λειτουργώντας το ως V4. Αυτό φυσικά δεν είναι για λόγους οικονομίας (ποιος ιδιοκτήτης της νοιάζεται για αυτήν). Γίνεται για να μειώσει η Bentley τις εκπομπές ρύπων (CO2), από τα 393 στα 342 γρ/χλμ και να μην έχει πρόβλημα στις εγκρίσεις τύπου (άδεια πώλησης και κυκλοφορίας) στις ΗΠΑ.

Η Bentley Mulsanne Speed θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου στου Παρίσι στις αρχές του Οκτώβρη με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται από τον χειμώνα του 2015. Στην Αγγλία το μοντέλο ξεκινά από τις 252.200 λίρες (περίπου 315.000€).