ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελληνικός θρίαμβος στο 10ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις

Ελληνικός θρίαμβος στο 10ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις
Ελληνικό ήταν το πλήρωμα των νικητών, του 10ου ιστορικού Ράλι Ακρόπολις...

Ελληνικό ήταν το πλήρωμα των νικητών, του 10ου ιστορικού Ράλι Ακρόπολις.

Οι Κωνσταντίνος Πίτσος-Στέλιος Καραπαπάζης με την εργοστασιακή Toyota Celica 2000GT Rally, πήραν την πρώτη θέση στο χωμάτινο αγώνα, αφού οι Ματς Μίρσελ και Έσκο Γιούντιλα, αν και προηγούνταν είχαν πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων κι εγκατέλειψαν.

Στη δεύτερη θέση κατετάγησαν οι Μάρκο Μπιανκίνι και Εμανουέλε Μπαλατσίνι με Lancia 037. Η πρώτη τριάδα συμπληρώθηκε από τους Φρακ Κάνινγκχαμ και Ρος Φορντ με το Ford Escort RS 1800.

Από κει και πέρα, οι Πάολο Παζούτικαι Τζιούλιο Μπιζόλ όπως και οι Πιεράντζελο Ρόσι και Λούκα Μπελτράμε, βρέθηκαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, οδηγώντας την Porsche 911.

Στην κατηγορία Regularity, ύστερα από την τριήμερη προσπάθεια των πληρωμάτων σε μια διαδρομή σχεδόν χιλίων χιλιομέτρων και 43 δοκιμασιών ακριβείας, οι Απόστολος Παπανίκος-Αριστοτέλης Γεωργίου (Triumph GT6+) κατέκτησαν την πρώτη θέση, με τους λιγότερους βαθμούς ποινής.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Γιάννης Κατσαούνης-Μαθιός Μανσόλας (Porsche 911) και Γιάννης Καρούμπας-Βάλα Μάρκου (Fiat 124 Sport Spider).