ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Peugeot: Τι θα δούμε στην έκθεση στο Παρίσι

Peugeot: Τι θα δούμε στην έκθεση στο Παρίσι

Με 40 μοντέλα, σε ένα χώρο 4.000 τ.μ., η παρουσία της Peugeotστο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι θα είναι έντονη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Πρωτότυπα αλλά και πολλά νέα μοντέλα αναμένεται να δούμε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Τα νέα Peugeot308 GT και 508 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες στους ευρωπαϊκούς δρόμους, ενώ τα πρωτότυπα Exalt και Quartz επιδεικνύουν την πρόοδο της μάρκας και την σχεδιαστική φιλοσοφία του αύριο.

Επιπλέον, η ειδική έκδοση του Peugeot208 GTi 30th θα παρουσιαστεί δίπλα στα αγωνιστικά 2008 DKR, 208 WRX και 208 T16 που αντιπροσωπεύουν το αγωνιστικό τμήμα της. Στο πλαίσιο εξέλιξης τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, η Peugeotθα παρουσιάσει το 208 2L HYbrid Air καθώς και τους νέους κινητήρες Euro 6 που περιλαμβάνονται στη σειρά PureTech, στις επίσης βενζινοκίνητες εκδόσεις 1.6 THP, καθώς και στις πετρελαιοκίνητες BlueHDi.

Peugeot 508, σημείο αναφοράς

Με το νέο 508, η Peugeotεπισφραγίζει την θέση της στην κατηγορία των sedan. Στο ανανεωμένο μοντέλο έχει δοθεί έμφαση ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Στους προφυλακτήρες έχουν ενσωματωθεί τα στάνταρ φώτα ημέρας, ενώ στις πλουσιότερες εκδόσεις υπάρχουν προβολείς τεχνολογίας LED. Τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν επίσης αναβαθμιστεί με ένα πιο οριζόντιο σχήμα σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Σημαντικά αναβαθμισμένος είναι ο τεχνολογικός εξοπλισμός καθώς περισσότερες εκδόσεις συνδυάζονται με οθόνη αφής 7’’ η οποία παρέχει την δυνατότητα διαχείρισης των περισσοτέρων λειτουργών του αυτοκινήτου. Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται και άλλα στοιχεία εξοπλισμού όπως το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί «Open & Go», το αυτόματο ηλεκτρικό χειρόφρενο, ο αντιθαμβωτικός εσωτερικός καθρέπτης, το ηχοσύστημα της JBL, το σύστημα ειδοποίησης τυφλής γωνίας κ.α.

Peugeot 308 GT: με δύο εκδόσεις κινητήρων και κορυφαίες επιδόσεις

Το 308 GT είναι ένα αυτοκίνητο που ενθουσιάζει με τις επιδόσεις και το κορυφαίο σασί. Στη γκάμα του μοντέλου προστίθενται δύο δυναμικές νέες εκδόσεις κινητήρων, τόσο στην έκδοση αμαξώματος Hatchback όσο και στην πιο οικογενειακή SW. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις προσφέροντας πραγματική οδηγική απόλαυση και εξαιρετικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Πρωτότυπα Peugeot Exalt & Quartz

Το πρωτότυπο Quartz συνδυάζει το στιλ της επόμενης γενιάς SUV με χαρακτηριστικά από σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Το Exalt είχε αποκαλυφθεί τον Απρίλιο στο Πεκίνο και στις αρχές Οκτωβρίου θα κάνει την πανευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο Παρίσι.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Peugeot: Πρότυπο οικονομίας το 208 HYbrid Air 2L

O μέσος όρος εκπομπής CO2 των νέων μοντέλων PEUGEOT που πωλήθηκαν στην Ευρώπη έως τα τέλη του Ιουνίου ήταν στα 111,1 g/km, σε σχέση με τα 115,1 g/km της αντίστοιχης περιόδου για το 2013, αναδεικνύοντας την μάρκα ως μία από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Με το 208 HΥbrid Air 2L το οποίο πετυχαίνει μέση κατανάλωση μόλις 2L/100km, η Peugeotαποδεικνύει ότι είναι εφικτός ο στόχος της ευρείας παραγωγής ενός προσιτού αυτοκινήτου με αυτά τα χαρακτηριστικά κατανάλωσης και εκπομπών έως το 2020, χρονιά ορόσημο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.