ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Dakar 2015: Ο Alessandro Botturi στη Yamaha

Dakar 2015: Ο Alessandro Botturi στη Yamaha

Ο Ιταλός αναβάτης Alessandro Botturi μαζί με τους Olivier Pain και Michael Metge αποτελούν την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha για το έπαθλο rallye-raid 2014-2015 με την WR450F Rally.

Γεννημένος στις 12 Ιουλίου του 1975 στην Μπρέσια στην Λομβαρδία, ο Alessandro Botturi ανέπτυξε δύο πάθη πολύ νωρίς: Το ράγκμπι και τους αγώνες off-road μοτοσικλετών, τους οποίους ανακάλυψε με ένα Yamaha YZ125.

Σε ηλικία 21 ετών, αγωνιζόταν με την Ιταλική Junior ομάδα ράγκμπι, το διάσημη Squadra Azzura, αλλά η έλξη για τις μοτοσικλέτες ήταν ισχυρότερη και ο ίδιος αποφάσισε να δεσμευτεί πλήρως στους αγώνες enduro.

Μεταξύ 1998 και 2011, κατέκτησε εννέα πρωταθλήματα στην Ιταλία, πήρε τρεις φορές τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και είχε 15 συμμετοχές στην εθνική ομάδα στο International Six Days Enduro (ISDE). Το 2012, ο Botturi πήρε μέρος για πρώτη φορά στο Rally Dakar, τερματίζοντας όγδοος και «Best Rookie».

Αυτά τα καλά αποτελέσματα και οι δυνατότητες του Ιταλού συνέβαλαν καθοριστικά στη απόφαση της Yamaha Factory Racing να τον επιλέξει για την ομάδα της.

Το Rally Morocco, από 3-9 Οκτωβρίου, θα είναι η πρώτη συμμετοχή του «μπλε» Botturi. Η συνέχεια θα έρθει με το Rally Merzouga από τις 20 έως 24 Οκτωβρίου. Οι δύο αυτοί αγώνες θα επιτρέψουν στον Ιταλό αναβάτη να ολοκληρώσει την προετοιμασία του, ώστε να είναι έτοιμος για να συμμετέχει στο σκληρότερο ράλι του κόσμου, το Rally Dakar, που ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου, 2015 στο Μπουένος Άιρες!

"Είμαι πραγματικά ευτυχής που θα αγωνίζομαι για την Yamaha» δήλωσε ο Alessandro Botturi και πρόσθεσε: «Ήταν μια ευκαιρία που περίμενα πολύ καιρό. Αυτή η ομάδα είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια θα κάνω ό, τι είναι απαραίτητο και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».