ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW: Σειρά 2 Coupe - Sport Line Diesel

BMW: Σειρά 2 Coupe - Sport Line Diesel

Το πιο σπορ όχημα της μικρής κατηγορίας - τώρα με αποδοτικότερο κινητήρα diesel.

Η BMW Σειρά 2 Coupe είναι αναμφισβήτητα μία συναρπαστική σπορ πρόταση στη μικρή κατηγορία με βέλτιστα επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων.

Το σπορ δίθυρο μοντέλο ανεβάζει και πάλι τον πήχη στον τομέα της απόδοσης. Με το νέο τετρακύλινδρο diesel και το προαιρετικό 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic, η BMW 220d Coupe εντυπωσιάζει με το 0 - 100 χλμ σε 7 δευτερόλεπτα και εκπομπές ρύπων κάτω από 100 γραμμάρια.

Ο δίλιτρος diesel είναι μέλος της νέας οικογένειας κινητήρων του BMW Group. Βασίζεται στην τελευταία έκδοση της τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo, ενώ αποδίδει μέγιστη ισχύ 190 ίππων. Στη BMW 220d Coupe, το μοτέρ αυτό συνδυάζεται επίσης με κιβώτια νέας φιλοσοφίας. Αποτέλεσμα: με το στάνταρ 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το δίθυρο μοντέλο να πετυχαίνει μέση κατανάλωση 4,4 – 4,1 lit/100 km και εκπομπές CO2 115 - 107 γρμ / χλμ. Με το 8-τάχυτο Steptronic, οι αντίστοιχες τιμές είναι 4,1 – 3,8 lit/107 και 99 γρμ (στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών, ανάλογα με τη διάσταση ελαστικού). Αυτό μεταφράζεται σε μείωση της κατανάλωσης μέχρι 0,4 lit/100 χλμ και των εκπομπών CO2 μέχρι 12 γρμ/χλμ.

Η τελευταία γενιά τετρακύλινδρων diesel BMW πέρα από τη βελτιστοποιημένη απόδοση προσφέρει πολλά ακόμα πλεονεκτήματα σε συνάρτηση με τη φιλοσοφία BMW EfficientDynamics. Συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση, ο κινητήρας της BMW 220d Coupe είναι ισχυρότερος. Επιπλέον, το βάρος του έχει μειωθεί κατά δύο κιλά περίπου. Πρόοδος έχει επιτευχθεί και στον τομέα της ακουστικής άνεσης και τη λειτουργία επανεκκίνησης μέσω Auto Start Stop.

Η νέα γενιά του τετρακύλινδρου της BMW 220d Coupe συμπίπτει με το λανσάρισμα ενός νέου μηχανικού 6-τάχυτου κιβωτίου και του εξελιγμένου, προαιρετικού 8-τάχυτου Steptronic, αμφοτέρων πλήρως προσαρμοσμένων στα χαρακτηριστικά επιδόσεων του κινητήρα.

Διαβάστε επίσης: BMW i3: Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη