ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Προσύμφωνο Vettel με Ferrari

F1: Προσύμφωνο Vettel με Ferrari

Μία πληροφορία «βόμβα» δημοσίευσε το «Tuttosport.com» : Ο S.Vettel, έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Ferrari.

Όσο οι ομάδες της Formula 1 βρίσκονται μακριά από την Ευρώπη οι φήμες οργιάζουν για το ποιος οδηγός θα αγωνίζεται για ποια ομάδα το 2015. Την κίνηση ξεκίνησαν οι αλλαγές στη Ferrari οι οποίες δημιούργησαν «ΤΑ» σενάρια.

Η κατάσταση έχει ως εξής: Ο F. Alonso έχει συμβόλαιο με τη Scuderia ως το 2015, όμως όλοι γνωρίζουν (χωρίς να είναι insiders) πως θέλει να φύγει. Βέβαια αν οι ιθύνοντες της Ιταλικής εταιρίας εξασφαλίσουν χρήματα και μέλλον (είναι 33 ετών και νέοι έρχονται) ίσως κλείσει την καριέρα του εκεί.

Από την άλλη πλευρά οι ίδιοι διευθύνοντες σύμβουλοι Ιταλικής εταιρίας σκέφτονται μία άλλη λύση, που δεν επιβεβαιώνουν ακόμη: Μία συμφωνία με τον Sebastian Vettel.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιταλικού site «Tuttosport» η Scuderia πρότεινε στο Γερμανό προσύμφωνο (το οποίο έχει ήδη υπογράψει) και έχει ισχύ ως τη στιγμή, που ο Alonso πάρει την απόφασή του. Η ομάδα της Red Bull από την άλλη περιμένει να… ωριμάσουν (για την ακρίβεια να πάρουν άδειες) όλοι οι νέοι της οδηγοί (και έχει μαζέψει πολλούς). Με τόσες επιλογές είναι λογικά να αφήσει ελεύθερο τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Vettel,που έχει πια τις ανάλογες απαιτήσεις .

Όσο αι αν ακούγετε παρανοϊκό το σενάριο αυτό, δύο δεδομένα το κάνουν να δείχνει αληθοφανές: Το πρώτο είναι η πρόθεση της McLaren να πάρει τον Ισπανό με τα κεφάλαια της Honda. Tο δεύτερο είναι πως υπάρχει πιθανότητα να ταξιδέψει στο Μαρανέλο ο Lewis Hamilton και όπως θυμάστε Alonso και Hamilton, έχουν ως αποτέλεσμα καυγάδες αντί για νίκες.