ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford: Η τεχνολογία του Mondeo

Ford: Η τεχνολογία του Mondeo

Το Νέο Ford Mondeo Προσφέρει Πρώτο τη Νέα Τεχνολογία Ford Pedestrian Detection με Πολλές Ακόμα Ευφυείς Καινοτομίες.


Το νέο σύστημα Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection της Ford μπορεί να ανιχνεύει πεζούς που βρίσκονται στο δρόμο – ή που σκοπεύουν να περάσουν μπροστά από το αυτοκίνητο – και αυτόματα φρενάρει αν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις. Η τεχνολογία αυτή που κάνει ντεμπούτο στο νέο Ford Mondeo μπορεί να μειώσει τη σφοδρότητα των ατυχημάτων με πεζούς ή να βοηθήσει τους οδηγούς να αποφύγουν τελείως ένα ατύχημα. Το σύστημα που εφοδιάζεται με ραντάρ και κάμερα διασταυρώνει τα στοιχεία με μία βάση δεδομένων με ‘ανθρώπινες φιγούρες’ για να ξεχωρίζει τους πεζούς από άλλα αντικείμενα του δρόμου.

Η Ford ανακοίνωσε επίσης έναν ισχυρό κινητήρα 2.000 κ.εκ. TDCi (210 ίππων) με διπλή σειριακή υπερσυμπίεση για υψηλή ισχύ και μειωμένους ρύπους για το νέο Ford Mondeo , που ωφελείται από τη χρήση ελαφρών υλικών υψηλής αντοχής. Προηγμένη τεχνολογία υδρομορφοποίησης για ατσάλι υψηλής αντοχής και μαγνήσιο και «έξυπνο» πλαστικό μειώνουν το συνολικό βάρος του οχήματος και βελτιώνουν την αντοχή. Πίσω ανάρτηση Integral link, πιο άκαμπτο πλαίσιο και νέα φρένα προσφέρουν κορυφαία δυναμική συμπεριφορά και βελτιωμένες αποστάσεις ακινητοποίησης. Πολιτισμένη λειτουργία με μείωση θορύβων μέχρι 3 decibel και κορυφαίο σύστημα ψύξης

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε ότι το νέο Ford Mondeo θα είναι παγκοσμίως το πρώτο όχημα στην κατηγορία που θα προσφέρει μία νέα τεχνολογία ανίχνευσης πεζού η οποία βοηθά στη μείωση της σφοδρότητας των ατυχημάτων ή στην πλήρη αποφυγή τους.

Το νέο σύστημα Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection της Ford μπορεί να ανιχνεύει πεζούς στο δρόμο, ή που σκοπεύουν να περάσουν μπροστά από το όχημα και φρενάρει αυτόματα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις. Το σύστημα επεξεργάζεται πληροφορίες τις οποίες συλλέγει από κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ, και ένα ραντάρ στον προφυλακτήρα και τις διασταυρώνει με τα στοιχεία μιας βάσης δεδομένων με «ανθρώπινες φιγούρες» για να ξεχωρίζει τους πεζούς από άλλα αντικείμενα του δρόμου.

«Το νέο Mondeo είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά όχημα που έχει λανσάρει ποτέ η Ford στην Ευρώπη» δήλωσε ο Ulrich Koesters, vehicle line director, Ford Ευρώπης. «Χαρακτηριστικά όπως το Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection αυξάνουν την ασφάλεια για τους οδηγούς σε κυκλοφοριακές συνθήκες πόλεων».

Το Pedestrian Detection είναι μεταξύ των πολλών νέων χαρακτηριστικών του νέου Mondeo. Το σύστημα αποτελεί μέρος του πακέτου Pre-Collision Assist το οποίο λανσάρει επίσης τη λειτουργία Active Braking: αυτή ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα για να μειώσει τις επιπτώσεις μιας εμπρόσθιας σύγκρουσης ακόμα και με τη μέγιστη ταχύτητα του οχήματος.