ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

6ο PICK Πάτρα: Δύο ενδιαφέρουσες ιστορίες

6ο PICK Πάτρα: Δύο ενδιαφέρουσες ιστορίες

Πάντα πίστευα πως οι αγώνες Καρτ δημιουργούν Πρωταθλητές. Είναι το εφαλτήριο αν θέλεις να κάνεις καριέρα στο χώρο των αγώνων αυτοκινήτου και τελειώνουν μόλις μπεις στα... 25. Βλέποντας όμως τις προσπάθειες του Μιχάλη και του Δημήτρη άλλαξα γνώμη.

Στις ατέλειωτες συζητήσεις για το τι σου προσφέρουν οι αγώνες καρτ, πάντα είχα την γνώμη, πως οι διοργανώσεις είναι για νεότερους και πως εμείς οι μεγαλύτεροι δεν πρέπει να περνάμε ούτε έξω από τις πίστες τους.

Έτρεφα (και τρέφω) ένα σεβασμό για τους νεαρούς οδηγούς/ αγωνιζόμενους στο καρτ. Είναι ταχύτατοι και με καλύτερα αντανακλαστικά σέβονται ο ένας τον άλλο και ελπίζουν στο όνειρο της καριέρας των αγώνων αυτοκινήτου ακόμη και έξω από τα σύνορα.

Βέβαια στην Ελλάδα οι ευκαιρίες, που έχουν όσοι ασχολούνται με το άθλημα, περιορίζονται σε μία συμμετοχή σε διεθνή αγώνα με περισσότερους από 40, 50 συμμετέχοντες να κυνηγούν το ίδιο όνειρο: Να ξεχωρίσουν.

Μέχρι το PICKστην Πάτρα ποτέ δεν είχα δει την άλλη πλευρά. Αυτή της συμμετοχής. Αυτή της προσωπικής διάκρισης, που ο ανώτερος σκοπός της είναι ψυχολογική ευχαρίστηση, ο αγώνας κόντρα σε προβλήματα αλλά και την καθημερινότητα.

Ψάχνοντας στις συμμετοχές βρήκα δύο οδηγούς που η δική μου οπτική τους έχει ανακηρύξει νικητές. Πρωταγωνιστές ο Μιχάλης Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Καρούνης

Μιχάλης Γεωργιάδης

Φανατικός λάτρης των αγώνων αλλά όχι ιδιαίτερα αθλητικός και λίγο ή περισσότερο υπέρβαρος σε όλη την ως τώρα ζωή του, δεν είχε σκεφτεί ποτέ να ασχοληθεί με το καρτ.

Πέρσι για πρώτη φορά ήρθε στο PICK για να καλύψει τον αγώνα ως δημοσιογράφος, για λογαριασμό του περιοδικού DRIVE στο οποίο εργάζεται. Ενθουσιάστηκε τόσο από την ατμόσφαιρα που πήρε την μεγάλη απόφαση.

Πούλησε την μοτοσικλέτα του και αγόρασε ένα παλιό μεταχειρισμένο καρτ, έχασε 35 κιλά και ξεκίνησε προπονήσεις στα… 38 του χρόνια. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, βέβαια. Άλλωστε στόχος του δεν είναι τα πρωταθλήματα αλλά η συλλογή εμπειριών, η χαρά της συμμετοχής και το προσωπικό στοίχημα που έχει ήδη κερδίσει αφού κατάφερε ουσιαστικά να αλλάξει τρόπο ζωής.

Συμμετείχε στο φετινό πρωτάθλημα RotaxMaxChallenge για να αποκτήσει εμπειρίες και δηλώνει έτοιμος να προσπαθήσει για το καλύτερο στους δρόμους της Πάτρας.

Θα αγωνιστεί στην κατηγορία DD2 με την υποστήριξη της «Speedpark RacingTeam».

Δημήτρης Καρούνης

Τον Δημήτρη θα τον δείτε στην κατηγορία RotaxDD2 Max με την ομάδα «GSR» είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία του (DD2 Master 2013). Η επίδοσή του αυτή του έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο του Rotax στην νέα Ορλεάνη το 2013.

Όμως μία ατυχία με την μορφή μίας σπάνιας ασθένειας (πρόωρη οστεοπόρωση) δεν τον άφησε να πάει στην Αμερική και να ζήσει το όνειρο του. Όμως ο Δημήτρης δεν το έβαλε κάτω (όπως θα έκανα εγώ ή και αρκετοί άλλοι) έβαλε στόχο του το PICK.

Μετά από 3 μήνες ακινησίας μπόρεσε να ανακάμψει να χάσει τα κιλά που είχε πάρει να γυμνάσει το σώμα του που είχε ατροφήσει και να δηλώσει ξανά συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2014 όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία DD2 Master.

Αυτοί οι κύριοι είναι δύο από τους 60 συμμετέχοντες στην Πάτρα, οι οποίοι άλλαξαν τον τρόπο ζωής τους ή ξεπέρασαν τα όποια προβλήματα συνάντησαν σε αυτήν βάζοντας στόχο αυτόν τον αγώνα. Επίσης μου έδειξαν πως το καρτ είναι ένα άθλημα και όχι ένα εφαλτήριο και τους ευχαριστώ...