ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Aragon: O Lorenzo το 800ο

MotoGP Aragon: O Lorenzo το 800ο

Στεγνό, βροχή, υπόθεση τακτικής και νικητής ο Jorge Lorenzo στην Aragon. Το podium συμπλήρωσαν οι A.Espargaro και C. Crutchlow. Πτώσεις για V. Rossi, M. Marquez και D. Pedrosa.

Απίστευτη και εντυπωσιακή εξέλιξη είχε ο 800ος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP. Νικητής του ήταν ο Jorge Lorenzo, που πέτυχε την πρώτη του νίκη για τη φετινή σεζόν, τη δεύτερη συνεχόμενη για την Yamaha και την πρώτη νίκη της ομάδας στην πίστα της Aragon.

Η εκκίνηση δόθηκε σε στεγνή πίστα, ενώ η βροχή έφερε τα πάνω κάτω με τους μηχανικούς να ετοιμάζουν τις μοτοσυκλέτες με τις ρυθμίσεις για βροχή για τους αναβάτες τους.

Η εμπνευσμένη επιλογή ελαστικού (στην στεγνή πίστα) και φυσικά οι ικανότητες του «X-Cute» Lorenzo στο βρεγμένο του έδωσαν τη νίκη. Ο αναβάτης που είχε κερδίσει και το 700ο Grand Prix των MotoGP, μπήκε στον αγώνα έχοντας επιλέξει – σε αντίθεση με τους αντιπάλους του στην Honda – το πιο μαλακό πίσω ελαστικό. Ο ρυθμός του Lorenzo ήταν καταιγιστικός και μπορούσε να ακολουθήσει τον Marc Marqeuz και να κρατά πίσω του τον Dani Pedrosa.

Όταν ξεκίνησε η βροχή και οι οδηγοί άλλαξαν μοτοσυκλέτες (πήραν αυτές με τις ρυθμίσεις για βρεγμένο) ο Lorenzo είχε χάσει την επαφή του από τις δυο Honda και αποφάσισε να μπει νωρίς στα pits ώστε να παλέψει για την τρίτη ή τέταρτη θέση.

Οι Marquez και Pedrosa συνέχιζαν μέσα στην πίστα, την ώρα που βροχή δυνάμωνε και «πλήρωσαν» το τίμημα. Αρχικά ήταν ο D. Pedrosa, που «έχασε» το μπροστινό μέρος της Honda στα φρένα κι έπεσε.

Ο Marquez μόλις τρεις γύρους πρι το τέλος είχε την ίδια τύχη. Όμως κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του στη βαθμολογία. Αυτό το κατάφερε διότι ο Dani Pedrosa τερμάτισε 14ος και μια θέση πίσω του και γιατί πτώση είχε και ο Valentino Rossi.

Στον τέταρτο μόλις γύρο του αγώνα, ο Ιταλός superstar πέρασε από ένα βρεγμένο σημείο της πίστας (στο γρασίδι) και έπεσε με ταχύτητα. Οι κριτές έβγαλαν τον «Vale» με φορείο από την πίστα και τον μετέφεραν στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Εκεί διαγνώστηκε ελαφριά διάσειση.

Μεγάλη ημέρα ήταν για τον Aleix Espargaro, της Forward Racing που χάρισε το πρώτο βάθρο στην ομάδα του, πήρε το πρώτο βάθρο της καριέρας του κι έγραψε ιστορία όντας η πρώτη OPEN μοτοσυκλέτα που καταφέρνει να πάει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις ενός αγώνα.

Στο τέλος, χρειάστηκε να δώσει μια τρομερή μάχη με τον Cal Crutchlow για τη δεύτερη θέση, μάχη που κρίθηκε υπέρ του για μόλις 17/1000 του δευτερολέπτου!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1 Jorge Lorenzo(Yamaha) 44:20,406”

2 Aleix Espargaro (Forward Racing Yamaha) 10,295”

3 Cal Crutchlow (Ducati) +10:312”

4 Stefan Bradl (LCR Honda) +11,718”

5 Bradley Smith (Tech 3 Yamaha) +29,483”

6 Pol Espargaro (Tech 3 Yamaha) +29,686”

7 Alvaro Bautista (Gresini Racing Honda) +29,763”

8 Hiroshi Aoyama (Aspar Honda) +37,841”

9 Nicky Hayden (Aspar Honda) +42,957”

10 Scott Redding (Gresini Racing Honda) +53,937”

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

1 Marc Marquez 292

2 Daniel Pedrosa 217

3 Valentino Rossi 214

4 Jorge Lorenzο 202

5 Andrea Dovizioso 142

6 Aleix Espargaro 112

7 Pol Espargaro 108

8 Andrea Iannone 92

9 Stefan Bradl 87

10 Bradley Smith 85