ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παν.Πρωτ. Ράλλυ: 2ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου

Παν.Πρωτ. Ράλλυ: 2ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου

Το 2ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου, ο 5ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτου, απέσπασε τα θετικά σχόλια των αγωνιζομένων, οι οποίοι ευχαριστήθηκαν τις όμορφες ειδικές γύρω από την Αμάρυνθο.

Το ράλλυ της Αμαρύνθου χαρακτηρίστηκε από έντονο συναγωνισμό, ο οποίος αποδεικνύεται και από το γεγονός πως είχαμε 3 διαφορετικούς νικητές στις 5 ειδικές διαδρομές που έγιναν.
Θριαμβευτές του αγώνα και συνάμα κυπελλούχοι ασφάλτου για το 2014 είναι οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer Evo X). Αν και πραγματοποίησαν τον ταχύτερο χρόνο σε μόλις μία ειδική, οδήγησαν έξυπνα, πίεσαν μόνο εκεί που χρειαζόταν και τελικά κατάφεραν να φύγουν με τους 15 βαθμούς της νίκης από την παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας.
Το Κρητικό πλήρωμα των Γ.Αναπολιωτάκη-Α.Χαλκιαδάκη με το ανανεωμένο Seat Ibiza Kit Car Evo 2 βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Ενώ στη μοναδική διαδρομή του Σαββάτου, πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα 10”., εντούτοις η διαφορά στις πρωινές ειδικές της Κυριακής εξανεμίστηκε, λόγω λανθασμένης επιλογής ελαστικών. Στο δεύτερο loop της ημέρας, ένα jump start απομάκρυνε τον οδηγό από την κορυφή και τον περιόρισε στη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Γ. Φιλιππίδη-Δ. Σαΐνη (Mitsubishi Lancer Evo IX). Ο 37χρονος οδηγός που φέτος ακολουθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, επισκέφτηκε τον αγώνα της Αμαρύνθου προκειμένου να εξοικειωθεί ακόμη περισσότερο με την άσφαλτο και τα κατάφερε περίφημα.
Στην κατηγορία F2, πρώτευσαν τα αδέρφια Γύζη (Renault Clio Williams). Ο νικητής της πρώτης διοργάνωσης του αγώνα, κινήθηκε γρήγορα όλο το διήμερο. Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Μ. Δημητρίου-Ε. Μαλακτάρη, ( Citroen Saxo VTS). Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Ι. Τασιόπουλος-Ν. Φλαμπούρης με ίδιο αυτοκίνητο.
Στα ιστορικά, τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν, καθώς οι Ε. Μανδρούκας-Ν. Τσάδαρης (Porsche 911 Carrera RSR) επικράτησαν άνετα, τερματίζοντας έτσι το αρνητικό σερί των 3 συνεχόμενων εγκαταλείψεων.
Πολύτιμους βαθμούς που τους τοποθέτησαν επικεφαλής στο πρωτάθλημα Ιστορικών συνέλεξαν οι δεύτεροι Γ. Κασιδόπουλος-Φ. Τζεφεράκος με Toyota Starlet KP 60. Το δίδυμο δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει την κορυφή, ωστόσο πέτυχαν το στόχο τους που ήταν ο τερματισμός στο βάθρο του πρωταθλήματος. Ακολούθησαν οι Ι. Πάλμος-Φ. Ψαράκου (Peugeot 205 GTi) στον πρώτο αγώνα του οδηγού στη χώρα μας φέτος.
Ο αγώνας αποτέλεσε παράλληλα τον τρίτο και τελευταίο γύρο του Επάθλου Νέων. Εκεί, μπορεί να κέρδισε ο 22χρονος Πάνος Ισμαήλος, έχοντας τον έμπειρο Νίκο Μουζάκη στο (Citroen C2), ωστόσο ο τίτλος πήγε στους Κωνσταντίνο και Γιώργο Πολυχρονόπουλο (Citroen AX). Η εγκατάλειψη του Ισμαήλου στο Athens Rally Sprint σε συνδυασμό με τις επιτυχείς εμφανίσεις του 22χρονου Πολυχρονόπουλου, χάρισαν στον οδηγό του AX τον παρθενικό του τίτλο!
Ευχάριστη νότα στην όλη διοργάνωση αποτέλεσε η ανταπόκριση των πληρωμάτων στο κάλεσμα της λέσχης για συγκέντρωση τροφίμων για το σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού» της περιοχής. Για άλλη μια φορά οι αγωνιζόμενοι απέδειξαν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα, στηρίζοντας έμπρακτα ένα σύλλογο που πραγματικά το έχει ανάγκη. Παράλληλα, και φέτος οι μαθητές της περιοχής ετοίμασαν ζωγραφιές με θέμα τον αγώνα, οι οποίες κόσμησαν την πλατεία της Αμαρύνθου το διήμερο του αγώνα.
Όλοι οι αγωνιζόμενοι έμειναν ευχαριστημένοι από την τέλεση ενός άριστα οργανωμένου αγώνα. Οι τοπικοί άρχοντες, παρά τις λίγες ημέρες που βρίσκονται στην εξουσία, στήριξαν και αγκάλιασαν την όλη διοργάνωση. Ευχή όλων είναι τη νέα χρονιά να πραγματοποιηθεί ένας εξίσου επιτυχημένος αγώνας! Επόμενος και τελευταίος γύρος του κυπέλλου ασφάλτου είναι το Ράλλυ Παλάδιο που θα διεξαχθεί στα τέλη Νοέμβρη.
Νικητές επιμέρους κλάσεων:
A8: Γιώργος Αναπολιωτάκης – Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης (Seat Ibiza Kit Car Evo 2)
A7: Ιωάννης Γύζης – Γιώργος Γύζης (Renault Clio Williams)
A6: Μάνος Δημητρίου – Ελένη Μαλακτάρη (Citroen Saxo VTS)
Α5: Παναγιώτης Κονδύλης – Παντελής Παπανδρέου (Fiat Seicento Kit Car)
N4: Νίκος Καρπάνος – Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer Evo X)
N2: Νικόλαος Ρούσσος – Ανδρέας Βούτσινος (Peugeot 106 S16)
E10: Δημήτριος Πλακουτσής – Στέλιος Παναγιωτακόπουλος (Peugeot 205)
Οι πρωταγωνιστές δήλωσαν μετά το τέλος του αγώνα:
Ν. Καρπάνος: Ευτυχώς φέτος όλα κύλησαν ομαλά για εμάς. Το θετικό είναι ότι υπήρξε συναγωνισμός με τα υπόλοιπα πληρώματα. Περάσαμε ένα όμορφο διήμερο και ευελπιστώ να δώσουμε το παρών και στην τρίτη έκδοση του αγώνα.
Γ. Αναπολιωτάκης: Οι ειδικές ήταν πολύ ωραίες, η μία τεχνική και η άλλη γρήγορη. Από την πλευρά μας, το ευχαριστηθήκαμε καθώς υπήρξε έντονος συναγωνισμός για την πρώτη θέση με τον Καρπάνο. Μια λάθος επιλογή ελαστικών στο πρώτο σκέλος και ένα jump start μας κόστισαν αρκετά. Ελπίζω να τα πούμε και του χρόνου.
Φωτογραφίες: PhotoRallyPress.gr