ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP- Phillip Island: Ταξίδι στην άλλη πλευρά του κόσμου

MotoGP- Phillip Island: Ταξίδι στην άλλη πλευρά του κόσμου

Τρεις αναβάτες διεκδικούν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, η οποία θα κριθεί στο Grand Prix της Αυστραλίας τον 16ο αγώνα το Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP.

Χωρίς την πίεση για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Τίτλου, κάτι που ο Μ. Marquez πέτυχε στο Grand Prix της Ιαπωνίας, ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα οδηγήσει χωρίς άγχος, κυνηγώντας την 12η φετινή του νίκη στην Αυστραλία και την πίστα του Phillip Island. Να θυμίσουμε πως πέρυσι, ο αναβάτης της Honda είχε ακυρωθεί, επειδή δεν πρόλαβε να μπει εγκαίρως στα pits και να αλλάξει μοτοσυκλέτα, όπως υποχρεωτικά έπρεπε να κάνουν όλοι οι οδηγοί.

Όμως τα μάτια όλων θα είναι πάνω στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος ανάμεσα στους Valentino Rossi, και Dani Pedrosa. Οι δύο ισοβαθμούν στην Παγκόσμια κατάταξη και είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να την κατακτήσουν .

Ο «Doctor» κατάφερε να… θεραπεύσει τις εμφανίσεις του και να επιστρέψει στο podium στο Motegi, μετά την πτώση που είχε στην Aragon. Ο Pedrosa έκανε κακή εκκίνηση στον αγώνα της Ιαπωνίας και τελικά τερμάτισε τέταρτος μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον «Vale». Στην Αυστραλία, έχει κερδίσει ο Rossi αλλά όχι ο Pedrosa (στα MotoGP).

Από τη «μάχη» της δεύτερης θέσης, δεν πρέπει να αφήνουμε εκτός τον Jorge Lorenzo. Ο αναβάτης της Yamaha, πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο Πρωτάθλημα. Ο Ισπανός στο δεύτερο μισό της σεζόν, έχει επτά τερματισμούς στο podium και πλησιάζει τους Rossi και Pedrosa στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Πέρυσι, ο 27χρονος αναβάτης της Yamaha είχε κερδίσει το Grand Prix με διαφορά επτά δευτερολέπτων από το δεύτερο, σ’ έναν αγώνα που έπρεπε υποχρεωτικά να γίνει αλλαγή μοτοσυκλέτας (τα ελαστικά της Bridgestone δεν θα άντεχαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα).

Phillip Island: Οι αριθμοί

200 είναι οι εκκινήσεις του Alvaro Bautista στο Grand Prix της Αυστραλίας. Ο Bautista έκανε το ντεμπούτο του ως έκτακτη συμμετοχή στα 125κ.εκ. το 2002 στην Jerez. Έκανε 67 εκκινήσεις στα 125 κ.εκ. και πήρε το Πρωτάθλημα το 2006, προτού ανέβει στα 250 κ.εκ. Μετά από τρία χρόνια και 49 αγώνες στην κατηγορία, έκανε το βήμα για την MotoGP το 2010, όπου και μετρά 83 συμμετοχές.

121 φορές έχει ανέβει στο podium ο Lorenzo. Στο Motegi ήταν η 121η φορά που ανέβαινε στο βάθρο σε όλες τις κατηγορίες κι έχει τον ίδιο αριθμό βάθρων με τον Phil Read. Μόνο τέσσερεις αναβάτες είναι πιο πάνω στη σχετική λίστα: Valentino Rossi (193), Giacomo Agostini (159), Angel Nieto (139) και Dani Pedrosa (134).

67 φορές έχει ανέβει στο podium ο Marc Marquez. Μια λιγότερη δηλαδή απ’ ότι ο Carlo Ubbiali σε όλη του την καριέρα!

60 βαθμοί είναι το προβάδισμα της Honda από την Yamaha στο Πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Αυτό σημαίνει ότι η Honda μπορεί να κατακτήσει το 21ο της Πρωτάθλημα, αν ανέβει ένας αναβάτης της στο podium, ακόμα κι αν κάποιος οδηγός της Yamaha κερδίσει τον αγώνα.