ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Τρομακτική πτώση για Lorenzo

MotoGP: Τρομακτική πτώση για Lorenzo

«Απίστευτη πτώση. Είμαι καλά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Δεν χτύπησα αλλά η φόρμα μου καταστράφηκε τελείως» έγραψε στο Twitter του ο Ισπανός μετά τα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix Αυστραλίας.

O Jorge Lorenzo ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα των Ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Phillip Island, ως ο ταχύτερος όλων, ωστόσο δεν απέφυγε μια πτώση πιθανόν εξαιτίας του νέου ασύμμετρου μπροστινού ελαστικού της Bridgestone.

«Δεν περίμενα την πτώση γιατί επιβράδυνα σταθερά σ’ εκείνο το σημείο με τον ίδιο τρόπο όπως και στους προηγούμενους γύρους, ασκώντας την ίδια πίεση στα φρένα. Ξαφνικά όμως, χωρίς καμμία προειδοποίηση, ο έλεγχος χάθεικε όταν το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας δίπλωσε» είπε ο 27χρονος και πρόσθεσε:

«Μέσα σ’ ένα δέκατο του δευτερολέπτου βρέθηκα στο έδαφος. Ήταν βίαιη πτώση αλλά ευτυχώς είμαι καλά. Η φόρμα μου καταστράφηκε, αλλά δεν έπαθα τίποτα κι αυτό έχει σημασία» και ο αναβάτης της Yamaha κατέληξε: «Θεωρώ ότι το ασύμμετρο μπροστά παραήταν σκληρό γι’ αυτές τις συνθήκες. Αν ο καιρός αύριο είναι πιο ζεστός, τότε το ασύμμετρο θα δουλέψει. Όσο για τη μεσαία γόμα ελαστικού στον πίσω τροχό είναι χειρότερη από πέρυσι. Μπορεί να αντέχει περισσότερο, είναι όμως οι χρόνοι που έχουμε είναι περίπου ένα δευτερόλεπτο πιο αργοί ».