ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP- Phillip Island Κατατακτήριες δοκιμές: Ποιος θα σταματήσει τον Marquez;

MotoGP- Phillip Island Κατατακτήριες δοκιμές: Ποιος θα σταματήσει τον Marquez;

Οι Marc Marquez (Honda) Cal Crutchlow (Ducati) και Jorge Lorenzo (Yamaha) μοιράζονται την πρώτη σειρά της εκκίνησης του Grand Prix Αυστραλίας.

Ο Marc Marquez οδήγησε στο Phillip Island χωρίς πίεση και άγχος για την κατάκτηση του τίτλου και δεν είχε αντίπαλο στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Ισπανός κέρδισε την pole position στην πίστα. της Αυστραλίας. Αυτή ήταν η 12η φετινή, και αυτή που τον έφερε να ισοφαρίζει το ρεκόρ του Casey Stoner για τις περισσότερες pole positions σε μία σεζόν.

Ο καιρός στο Philip Island παραλίγο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά η απειλή της βροχής εξαντλήθηκε σε λίγες σταγόνες και οι αναβάτες έμειναν με slick ελαστικά σε πρακτικά στεγνή πίστα. Εκείνος που φάνηκε πιο έτοιμος για αυτές τις συνθήκες ήταν ο Cal Crutchlow. Ο αναβάτης της Ducati έχει αρχίσει στους τελευταίους αγώνες να θυμίζει τον καλό του εαυτό. Ο Βρετανός έκανε έναν πολύ καλό χρόνο, που τον έφερε στη δεύτερη θέση της εκκίνησης, μπροστά από τον Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός της Yamaha ήταν ικανοποιημένος με την τρίτη θέση, που τον έφερε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, παρότι έχασε τη δεύτερη για μόλις 8 /1000 του δευτερολέπτου.

Ο Bradley Smith (Tech 3 Yamaha) και ο Dani Pedrosa (Honda) ξεκινούν από την τέταρτη και πέμπτη θέση. Ο Ισπανός πέρασε περιπέτεια μέχρι να φτάσει εκεί καθώς η μέτρια απόδοσή του στις ελεύθερες δοκιμές τον άφησε στην 11η θέση στη συνδυασμένη κατάταξη και τον ανάγκασε να περάσει από το Q1 για να μπει στην τελική 12άδα. Ο Pedrosa προφανώς δεν είχε πρόβλημα να περάσει στο Q2 όπου μάλιστα ήταν αρκετά γρήγορος και διεκδίκησε μία θέση στην πρώτη σειρά. Δίπλα του στην εκκίνηση, στην 6η θέση, θα έχει τον Aleix Espargaro.

Η τρίτη σειρά της εκκίνησης έχει πολύ ενδιαφέρον με τους Andrea Iannone (Ducati) Valentino Rossi (Yamaha) ενώ άλλη μία Yamaha της Tech 3 του Pol Espargaro, θα ξεκινήσει από την ένατη θέση.

Ο Andrea Dovizioso μετά την pole που πήρε στο Motegi, εδώ περιορίστηκε μόλις στη 10η θέση, μπροστά από τους Stefan Bradl και Hiroshi Aoyama. Ο Ιάπωνας ήταν η μίνι-έκπληξη της ημέρας καθώς ήταν η πρώτη φορά φέτος που κατάφερε να περάσει από το Q1.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1 Marc Marquez Honda 1:28,408”
2 Cal Crutchlow Ducati +0,234”
3 Jorge Lorenzo Yamaha + 0,242”

4 Bradley SmithTech 3 Yamaha +0,248”
5 Daniel Pedrosa Honda +0,267”
6 Aleix Espargaro Forward Yamaha +0,458”

7 Andrea Iannone Pramac Ducati +0,479”
8 Valentino Rossi Yamaha +0,548”
9 Pol Espargaro Tech 3 Yamaha +0,560”

10 Andrea Dovizioso Ducati +0,680”
11 Stefan Bradl LCR Honda +0,747”
12 Hiroshi Aoyama Aspar Honda +1,547”