ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Phillip Island: Η μάχη της δεύτερης θέσης

MotoGP Phillip Island: Η μάχη της δεύτερης θέσης

Λίγο πριν την εκκίνηση των MotoGP είναι η τριπλή μάχη των Valentino Rossi (Yamaha 230 βαθμοί) Dani Pedrosa (Honda 230 βαθμοί) και Jorge Lorenzo (Yamaha 227 βαθμοί) για τη δεύτερη θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη.


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP πλησιάζει προς το τέλος του και στο Phillip Ispand παίζεται η 16η πράξη του έργου της φετινής σεζόν. Ο αγώνας στην Αυστραλία έχει πάντα το δικό του χρώμα και παρότι ξέρουμε ήδη τον φετινό πρωταθλητή, υπάρχουν πολλοί λόγοι να τον παρακολουθήσουμε. Ο κυριότερος από αυτούς είναι η προσπάθεια τριών κορυφαίων οδηγών για τη δεύτερη θέση. Ας δούμε πως ξεκινούν την προσπάθειά τους.

Ο Valentino Rossi θα αναγκαστεί να «πληρώσει» ένα λάθος στο γρήγορο γύρο του, και ξεκινά από την όγδοη θέση τον αγώνα στην πίστα του Phillip Island.
«Κρίμα, διότι οι δυνατότητές μας ήταν για κάτι καλύτερο, αλλά κάναμε το λάθος στις κατατακτήριες και τώρα θα ξεκινήσω από την τρίτη σειρά που είναι πολύ κακό διότι αύριο όλοι θα είναι γρήγοροι και ο αγώνας θα είναι σκληρός», σχολίασε ο Rossi.
«Δεν ήμουν τόσο κακός με το πρώτο ελαστικό, αλλά με το δεύτερο κάναμε κάτι αλλαγές στη μοτοσυκλέτα και αντιμετώπισα προβλήματα, ειδικά στα φρένα. Αλλά το μεγάλο μου πρόβλημα ήταν ότι έκανα το λάθος στο τρίτο κομμάτι της πίστας. Θα μπορούσα να βελτιωθώ και να μείνω στη δεύτερη σειρά, αλλά ήμουν στο όριο κι έγινε το λάθος».
«Τώρα, στόχος μας είναι να κάνουμε καλή εκκίνηση και να πιέσουμε στην αρχή γιατί αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο για το τελικό μου αποτέλεσμα. Οι Marquez και Lorenzo είναι μπροστά και νομίζω είναι οι γρηγορότεροι». Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι σκέφτεται να φορέσει το έξτρα μαλακό μπροστινό στον αγώνα αύριο.

Το Σαββατοκύριακο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Dani Pedrosa. Μετά τα προβλήματα πρόσφυσης της πρώτης ημέρας, έγινε γνωστό ότι ο αρχιμηχανικός του Mike Leitner δεν επιθυμεί να συνεχίσει μαζί με τον Ισπανό για δέκατη χρονιά. Στη συνέχεια έμεινε για πρώτη φορά εκτός δεκάδας στα συνδυασμένα αποτελέσματα των ελέυθερων δοκιμών.Όμως ο αποφασισμένος Pedrosa έφερε τα πάνω κάτω και πέτυχε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο 0,267” πίσω από τον poleman Marc Marquez.
«Ήταν δύσκολη ημέρα, eίχα πολλά προβλήματα το πρωί, τα οποία παρουσιάστηκαν και το απόγευμα. Ωστόσο στις κατατακτήριες κάναμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά», σχολίασε ο Pedrosa.
«Αύριο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στον αγώνα και θα παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, επιδιώκοντας να κάνουμε τον κάθε γύρο όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τέλειο», πρόσθεσε.

Ο Jorge Lorenzo μετά από το εφιαλτικό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, έχει ξαναβρεί τον παλιό καλό εαυτό του, κατακτώντας τη νίκη στους αγώνες της Aragon αλλά και του Motegi.Στην Αυστραλία θα ξεκινήσει τον αγώνα από την πρώτη σειρά, μετά την τρίτη θέση που πήρε στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές.

«Τα ελαστικά είναι πολύ σκληρά, αλλά έτσι είναι για όλους και πρέπει να ανταπεξέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Το καλό είναι ότι θα τελειώσουμε τον αγώνα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά ίσως να έχουμε θέμα με το να είμαστε σταθεροί και γρήγοροι», σχολίασε ο Lorenzo.
«Οι αντίπαλοί μας για τη δεύτερη θέση είναι στη δεύτερη και τρίτη σειρά κι έτσι η θέση μου είναι καλή. Είμαι χαρούμενος με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας μας. Έχουμε βελτιώσει πολλές λεπτομέρειες ».