ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Jenson Button: Από την Formula 1 στο πρωτάθλημα Αντοχής

Jenson Button: Από την Formula 1 στο πρωτάθλημα Αντοχής

Σαν σήμερα ο Jenson Button κέρδιζε τον τίτλο στο Grand Prix της Βραζιλίας και τώρα εξετάζει να αλλάξει καριέρα και να περάσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής ( WEC)


Το γράψαμε ως πιθανό σενάριο (17/10/ 2014) όμως πηγές (BBC, Daily Mail αλλά και ο manager του Richard Goddard) λένε ότι ο 34χρονος οδηγός της McLaren, Jenson Button, είχε συνομιλίες με την Porsche, για την οποία οδηγεί ο Mark Webber (πρώην οδηγός της Red Bull Racing).

Όλα βέβαια θα κριθούν από την απόφαση της McLaren η οποία είναι σε αναμονή για μια απάντηση από τον Fernando Alonso, πριν από την οριστικοποίηση του line-up των οδηγών της. Η εμπλοκή για τη συμφωνία με τον F. Alonso είναι κυρίως στη διάρκεια του συμβολαίου. Ο Ισπανός θέλει να είναι διαθέσιμος για η Mercedes το 2016 και ζητά μονοετές συμβόλαιο από την McLaren, που θέλει διετές. Επίσης ζητά 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο όταν οι φήμες θέλουν τον Sebastian Vettel να έχει συμβόλαιο με τη Ferrari 3+2 ετών με ετήσιες απολαβές 25 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο Jenson ενδιαφέρεται να μείνει στην F1 μόνο αν μπορέσει να εξασφαλίσει μία θέση σε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο» είπε στο BBC Motorsports, ο manager του Richard Goddard και πρόσθεσε: «Η McLaren δεν είναι σίγουροι για το τι θα κάνει με την σύνθεσή της. Ο Jenson εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην F1, αλλά θα θέλει μόνο να είναι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες. Από την άλλη πλευρά το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής είναι μία σειρά αγώνων που κερδίζει δύναμη».