ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: H Mercedes γιόρτασε τον Παγκόσμιο Τίτλο

F1: H Mercedes γιόρτασε τον Παγκόσμιο Τίτλο

Οι δύο τελευταίες ημέρες ήταν ημέρες γιορτής στο Brackley και Brixworth (όπου φτιάχνονται οι κινητήρες και τα σασί της Mercedes) καθώς η ομάδα γιόρτασε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Σημαντική χρονιά για την Mercedes-Benz αυτή του 2014 καθώς 60 χρόνια έχουν περάσει από τότε που αυτοκίνητο με το αστέρι πήρε τη νίκη στο πρώτο Grand Prix της Formula One στη Reims, και 80 χρόνια από τη γέννηση των Silver Arrows το 1934 στο Eifelrennen.

Το 2014 η Mercedes-Benz γιόρτασε τα 120 χρόνια από την δημιουργία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και η επιτυχία του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών ήρθε ως φόρος τιμής στα άψογα πρότυπα του παρελθόντος.

Με 13 νίκες, 35 τερματισμούς στο podium, 16 pole positions, και 14 ταχύτερους γύρους από 16 αγώνες, η Υβριδική μονάδα ισχύος Mercedes-Benz PU106A έχει ένα ποσοστό 64% του συνόλου των διαθέσιμων βαθμών μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014.

Η Υβριδική Mercedes-Benz F1 W05 πάρει το 34% της συνολικής βαθμολογίας και έχει οδηγήσει από την πρώτη θέση το 85% των γύρων από τα Grand Prix που έχουν γίνει ως τώρα.

Μέσα σε δύο ημέρες, οι οδηγοί Lewis Hamilton και Nico Rosberg και τα ανώτερα διοικητικά στελέχη της Mercedes Motorsports έχουν επισκεφθεί και τα δύο εργοστάσια και συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους, συγχαίροντας τα μέλη της ομάδας.