ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

DTM: Ο M. Wittmann πρωταθλητής στους οδηγούς η Audi στους κατασκευαστές

DTM: Ο M. Wittmann πρωταθλητής στους οδηγούς η Audi στους κατασκευαστές

Τελευταίος αγώνας για το Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού με νικητή τον M. Ekstrom και πρωταθλήτρια κατασκευαστών την Audi.


Ο Mattias Ekstrom έκλεισε την αυλαία του πρωταθλήματος DTM στο Hockenheim με μια δύσκολη νίκη μπροστά από τους Mike Rockenfeller και Jamie Green. Οι τρεις πρώτες θέσεις έδωσαν στην Audi το πρωτάθλημα κατασκευαστών με 411 βαθμούς έναντι 380 της BMW.


Από τους πρώτους γύρους, πρωταγωνιστές ήταν οι Ekstrom και Green. Ο Green εκκίνησε με τα μαλακά ελαστικά και πήρε την πρώτη θέση στον αγώνα φτιάχνοντας διαφορά 20 δευτερολέπτων. Στη συνέχεια και ο Ekstrom «φόρεσε» στο Audi τα ελαστικά με τη μαλακή γόμα και τότε ξεκίνησε η μάχη.

Έξι γύρους πριν το τέλος ο Ekstrom ήταν 4,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο Green και τότε ήταν που η τύχη έκανε ένα δώρο στον Ekstrom. Ο Daniel Juncadella έχασε τον έλεγχο της Mercedes του και είχε έξοδο με αποτέλεσμα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας να μπει στην πίστα και οι διαφορές να μηδενιστούν.

Δύο γύρους πριν την καρό σημαία το Αυτοκίνητο Ασφαλείας επέστρεψε στα pits. Ο Ekstrom αμέσως έκανε την επίθεσή του και πήρε την πρώτη θέση του αγώνα από τον Green. O 32χρονος Βρετανός έχασε άλλη μια θέση από τον Rockenfeller και τερμάτισε τρίτος μόλις 2/10 του δευτερολέπτου μπροστά από τον Paul di Resta.

Ο πρωταθλητής του 2014, Marco Wittmann, τερμάτισε στην πέμπτη θέση με τους Scheider, Tomczyk, Molina, Da Costa και Paffett να συμπληρώνουν την 10άδα.