ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ-CWMFX 2014: Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ-CWMFX 2014: Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Τo Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πρόκειται να συμμετάσχει ενεργά στην έκθεση Αυτοκινήτου «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ-CWMFX 2014».

Η έκθεση αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2014, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού) και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα συμμετάσχει με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συμμετοχής του ΥΠΥΜΕΔΙ, πρωταρχικός στόχος είναι η προβολή της πολιτικής του Υπουργείου για τα θέματα Οδικής Ασφάλειας και της εφαρμογής μιας σειράς δράσεων στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την επανεκκίνηση της Εθνικής πολιτικής για την Οδική Ασφάλεια.

Στην χώρα μας, συνεκτιμώντας την αξιολόγηση των υφιστάμενων πολιτικών Οδικής Ασφάλειας, οφείλουμε ο νέος στρατηγικός στόχος των δράσεων, να είναι επέκεινα της μείωσης των ατυχημάτων και της βελτίωσης του συστήματος μεταφορών.
Αποτελεί ανάγκη, η λήψη αποτελεσματικής προσέγγισης και ενεργειών, ενός συστήματος μέτρων, προκειμένου να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση του πολίτη για αλλαγή της οδικής στάσης και συμπεριφοράς, διαμορφώνοντας στην συνείδηση του, ότι η Οδική Ασφάλεια και η ενημέρωση, αποτελεί υποχρέωση όλων και προσωπική ευθύνη.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ-CWMFX 2014» ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί από το Περίπτερο του ΥΠΥΜΕΔΙ μέσω έντυπου επικοινωνιακού υλικού, ψηφιακών προβολών και σεμιναρίων, σχετικά με τα προγράμματα και τις δράσεις του στρατηγικού σχεδίου για ένα σύστημα οδικής κυκλοφορίας με πιο ασφαλείς ταχύτητες και δρόμους, ασφαλέστερα οχήματα και πιο ασφαλείς χρήστες, κάτω από την ομπρέλα ενός κοινού συνθήματος, «Κυκλοφορώ Ασφαλώς».

Τα εγκαίνια της έκθεσης «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ-CWMFX 2014», θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στις 19:00.