ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Sepang: Αγώνας σε βαρύ τροπικό κλίμα

MotoGP Sepang: Αγώνας σε βαρύ τροπικό κλίμα

Οι ομάδες και οι αναβάτες του MotoGP ταξιδεύουν στη Μαλαισία για τον προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος΄.


Το τρίτο συνεχόμενο Grand Prix, σε τρεις εβδομάδες, γίνεται στη Μαλαισία. Η Ασιατική περιήγηση του MotoGP ολοκληρώνεται με το Grand Prix στην πίστα της Sepang η οποία έχει σημαδευτεί και από τον άδικο χαμό του Marco Simoncelli το 2011.

Στον προηγούμενο αγώνα νικήτής ήταν ο Valentino Rossi. Ο Ιταλός πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη με την ομάδα του. Η νίκη είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς ήρθε στην 250η εκκίνηση του Ιταλού superstar. Η Sepang είναι πολύ καλή πίστα για τον Rossi και τη Yamaha, κάτι που σημαίνει πως ο Ιταλός θα παλέψει πάλι για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Από την άλλη, ο πρωταθλητής Marc Marquez ψάχνει την επιστροφή στις νίκες. Θα βρει άραγε το δρόμο στη Sepang;
Ο Jorge Lorenzo δεν κατάφερε να κάνει το 3 στα 3 στην Αυστραλία. Έτσι κυνηγά το podium και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με τον Rossi.

Στην Ducati και τον Cal Crutchlow κυριαρχεί η απογοήτευση. Ο Βρετανός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την Ducati στην Αυστραλία μέχρι τον τελευταίο γύρο όταν έπεσε από τη δεύτερη θέση. Την Ducati έσωσε ο Andrea Dovizioso ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση.

Η δράση στη Μαλαισία αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, το Σάββατο έχουμε τις κατατακτήριες και την Κυριακή στις 11:00 είναι ο μεγάλος αγώνας.

Sepang: Οι αριθμοί

122 podium έχει ο Jorge Lorenzo σε όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Μόνο τέσσερεις είναι οι οδηγοί που ξεπερνούν τον Ισπανό: Valentino Rossi (194), Giacomo Agostini (159), Angel Nieto (139) και Dani Pedrosa (134).

45 βαθμοί είναι η διαφορά της Honda από τη Yamaha στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών. Αυτό σημαίνει ότι η Honda θέλει έναν αναβάτη της να τερματίσει στους πρώτους 11 του αγώνα της Κυριακής, για να πανηγυρίσει το 21ο Τίτλο της στους Κατασκευαστές.

15 χρόνια πέρασαν από τότε που ο Alex Criville τερμάτιζε 6ος στο Grand Prix του Rio κι έγινε ο πρώτος Ισπανός αναβάτης που κέρδισε τον Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία και ο πρώτος Ευρωπαίος που το κατάφερε μετά το 1982 και τον Franco Uncini.

4 συνεχόμενη νίκη για τη Yamaha πέτυχε στην Αυστραλία, ο Valentino Rossi κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2009. Την τελευταία φορά που η Yamaha πανηγύρισε πέντε συνεχόμενες νίκες στη μεγάλη κατηγορία, ήταν το 2008, όλες με τον Rossi!

3 Yamaha τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις στην Αυστραλία, κάτι που ο συγκεκριμένος κατασκευαστής καταφέρνει για πρώτη φορά από το 2008 και το GP του Le Mans. Τότε ο Valentino Rossi κέρδισε μπροστά από τους Jorge Lorenzo και Colin Edwards.

0 - Η Repsol Honda δεν πήρε ούτε έναν βαθμό στην Αυστραλία. Την τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν το 2010, όταν ο Pedrosa ήταν τραυματίας και δεν συμμετείχε στον αγώνα του Phillip Island και ο Dovizioso είχε μια πτώση. Την τελευταία φορά που και οι δυο οδηγοί της Repsol Honda ξεκίνησαν τον αγώνα, αλλά δεν πήραν βαθμό/ούς, ήταν το 2009 στην Ολλανδία, όταν τόσο ο Dani όσο και ο Andrea έπεσαν.

0 - Κανείς οδηγός της Honda δεν τερμάτισε στην πεντάδα των πρώτων στο Phillip Island. Το 2010 - και πάλι στην Αυστραλία - ήταν η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο!