ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Sepang: Έτοιμοι για διακρίσεις στη Honda

MotoGP Sepang: Έτοιμοι για διακρίσεις στη Honda

Μ. Marquez και D. Pedrosa : Οι επιτυχίες μας στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν ευχάριστη έκπληξη.

Πως είδαν τις επιδόσεις τους οι αναβάτες της Honda στη Sepang; Ποια είναι η στρατηγική τους στο Grand Prix Μαλαισίας;

Ευχάριστη έκπληξη ήταν για τον Marquez ο χρόνος που πέτυχε στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές στη Sepang, χάρη στον οποίο εξασφάλισε την 13η φετινή του pole position.

Ο Ισπανός έχει τις περισσότερες pole positions σε μια σεζόν (13), ενώ με τη σημερινή έφτασε συνολικά τις 50 στην καριέρας του. «Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την pole, διότι οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Το απόγευμα, μετά την πτώση, όλα ήταν καλύτερα. Κάναμε ένα γρήγορο γύρο εγώ κι ο Dani και ήταν εντυπωσιακό, αλλά ήταν κάτι που δεν περιμέναμε» δήλωσε ο πρωταθλητής του 2014 και πρόσθεσε: «Ίσως στο δεύτερο μισό του αγώνα οι αντίπαλοι μας να είναι καλύτεροι και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Θα πρέπει να προσέξουμε και τον Lorenzo, γιατί θα είναι κοντά μας από την αρχή».

Ο Dani Pedrosa μπορεί να έχασε την pole position από τον Marc Marquez, ωστόσο και αυτός κινήθηκε και αυτός κάτω από τον προηγούμενο απόλυτο χρόνο της πίστας, κάνοντας έναν καταπληκτικό γύρο.

Ο χρόνος του Ισπανού αποκτά μεγαλύτερη αξία, αφού οδήγησε όταν η θερμοκρασία ήταν υψηλή στη Sepang το μεσημέρι, (35 βαθμοί C). «Οι χρόνοι ήταν καταπληκτικοί, διότι σε τέτοια ζέστη τα ελαστικά δεν έχουν καλή πρόσφυση», σχολίασε ο Dani Pedrosa, ο οποίος έχει δυο νίκες τα τελευταία δυο χρόνια στη Μαλαισία.
«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα. Η επιθυμία μου για ένα καλό αποτέλεσμα είναι μεγάλη. Το χρειαζόμαστε άλλωστε, αν θέλουμε να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε αύριο, είναι να πιέσουμε στο 100% ανεξαρτήτως καιρού».
«Τα δυο τελευταία χρόνια είχα νίκες στο στεγνό (πέρυσι) και στο βρεγμένο (2012) και δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο. Την Παρασκευή είχαμε καταιγίδα και το Σάββατο πολύ ζέστη και ήλιο. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για τις δυο συνθήκες», πρόσθεσε ο Pedrosa που αύριο θα φτάσει τις 150 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία.