ΕΔΩ ΜΟΣΧΑ

Αίσιοι οιωνοί εξ …ουρανού στον αριστερό ώμο του Βλαντίμιρ Πούτιν!

Αίσιοι οιωνοί εξ …ουρανού στον αριστερό ώμο του Βλαντίμιρ Πούτιν!

Η σκηνή συζητείται εκτενώς στο ρωσικό Διαδίκτυο

Πολλοί το θεωρούν σπουδαίο συμβολισμό, άλλοι τυχαία σύμπτωση και απρόοπτο άνευ σημασίας, πάντως το γεγονός είναι ότι κατά τη διάρκεια της προχθεσινής σύντομης ομιλίας του προέδρου Πούτιν στα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ρώσος ηγέτης δέχθηκε ένα απρόσμενο ευοίωνο …δώρο από τον ουρανό.

Ένα διερχόμενο πουλί (ερευνάται αν ήταν περιστέρι, το πιο πιθανό ή κάποια χαρακτηριστική κουρούνα της Μόσχας) άφησε μια …κουτσουλιά να πέσει στον αριστερό ώμο του Ρώσου ηγέτη, που εκείνη την ώρα εκφωνούσε ομιλία με σοβαρά μηνύματα για την ανάγκη να διδαχθεί η ανθρωπότητα από τον αιματηρό ειδικά για τη Ρωσία Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ρώσος ηγέτης δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται τι συνέβη και δεν αντιδρά, όμως ο σκηνοθέτης της μετάδοσης φέρεται να απομάκρυνε αμέσως την κάμερα, που στο εξής θα πλησιάζει τον Πούτιν ως το τέλος της μετάδοση μόνο υπό γωνία ή από μακριά.

Η τελετή έγινε στο υπαίθριο μνημείο του Όρους της Τιμής, όπως λέγεται το μνημειακό συγκρότημα προς τιμήν των πολεμικών θυσιών της Ρωσίας στη λεωφόρο Κουτούζοφσκι στο κέντρο της Μόσχας και το γλυπτό μνημείο, που αποκαλύφθηκε είναι το μόνο στη ρωσική πρωτεύουσα για τον Α΄ Παγκόσμιο, στον οποίο ηττήθηκε η Ρωσία.

Αφορμή τα 100 χρόνια από την έναρξη του Πολέμου, που τιμώνται σε μεγάλη έκταση στη Ρωσία ως ευκαιρία μνημόνευσης των ιστορικών θυσιών και των ανδραγαθημάτων των Ρώσων στρατιωτικών.

Η σκηνή του εξ ουρανού οιωνού συζητείτει εκτενώς στο ρωσικό Διαδίκτυο και πολλοί παρατηρούν ότι ακόμη κι αν δεν ήταν πραγματικό το περιστατικό θα άξιζε να το επινοήσουν οι επικοινωνιολόγοι του Κρεμλίνου.

Όπως και στην Ελλάδα η «κουτσουλιά» αν σε πετύχει, είναι σημάδι μεγάλης εύνοιας και γούρι εξαιρετικό για το …θύμα.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα ειρωνικά σχόλια των αρνητικά διακείμενων προς τον Πούτιν, οι οποίοι πρόβλεψαν συστηματικές διώξεις κατά των …περιστεριών, για να μάθουν να προσέχουν, που κάνουν την ανάγκη τους…

Ιδού το αποκαλυπτικό βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ντόμινο εξελίξεων προκαλεί το «κανόνι» (;) του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου