ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Το νέο κόμμα των κεντροδεξιών αντιμνημονιακών

Το νέο κόμμα των κεντροδεξιών αντιμνημονιακών

Την άλλη εβδομάδα να περιμένετε τις εξελίξεις σχετικά με το νέο αντιμνημονιακό κόμμα στην κεντροδεξιά. Ηδη, 10 από τους διαγραμμένους της Ν.Δ. είναι έτοιμοι για full επίθεση. Οι υπόλοιποι ψήνονται.

Μάλιστα, όσοι από αυτούς έρχονται από περιφέρειες κοντινές στην Αθήνα και πρόλαβαν ήδη να πάνε στα χωριά τους είναι πιο full από full. «Ο κόσμος της κεντροδεξιάς τους αποθεώνει και τους ζητά να κάνουν κάτι γρήγορα για να μην αναγκαστούν να ψηφίσουν… ΚΚΕ», περιγράφει χαρακτηριστικά το κλίμα, άνθρωπος που βρέθηκε μπροστά σε δύο τέτοια σκηνικά.

Γι’ αυτό, λοιπόν, το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι κρίσιμο ως προς την τελική σύνθεση της ομάδας που θα κινηθεί. Οι ήδη πεπεισμένοι περιμένουν ότι, μετά την κάθοδο στις περιφέρειές τους, οι διαγραμμένοι θα γυρίσουν «ντοπαρισμένοι» και η προσχώρησή τους στις τάξεις του νέου κόμματος θα είναι μαζική.

Ηδη, σε ρυθμούς full attack κινούνται τόσο ο Γιάννης Μανώλης, που τα ‘χωσε χοντρά τις προάλλες στο Σαμαρά και παραιτήθηκε από γραμματέας συνδικαλιστικού της Ν.Δ., αλλά και ο Πάνος Καμμένος.

Αρχηγό; Δε θα ‘χουνε. Σε πρώτη φάση τουλάχιστον. «Τα κόμματα που δημιουργούνται για να υπηρετήσουν προσωπικές φιλοδοξίες αποτυχαίνουν. Το όποιο νέο κόμμα πρέπει να καλύψει ανάγκες της κοινωνίας. Σήμερα, ο κόσμος πνίγεται. Θέλει να εκφραστεί. Κι αυτή τη στιγμή δεν έχει πού να ακουμπήσει. Η Ντόρα είναι βασιλικότερη του βασιλέως. Ο Καρατζαφέρης είναι πια παντελώς αναξιόπιστος, αφού τα ψήφισε όλα και το παίζει τώρα δήθεν αντιμνημονιακός. Ο Σαμαράς ταυτίστηκε με το ΠΑΣΟΚ, μετά τη μνημονιακή στροφή του», εξηγεί άνθρωπος που νιώθει απόλυτα ανακουφισμένος μετά την απομάκρυνσή του από τη Ν.Δ.

Κατ’ αρχήν θα κατέβουν συλλογικά, λοιπόν, ώστε να οργανωθούν και να καλύψουν το τεράστιο κενό που εντοπίζουν στην αντιμνημονιακή έκφραση ενός ολόκληρου χώρου. Για το δεύτερο στάδιο, ετοιμάζουν διάφορα «επαναστατικά» πράγματα που έδωσα το λόγο της… προσκοπικής μου τιμής ότι δε θα σας αποκαλύψω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δυο-τρεις άνθρωποι θα αναλάβουν το ρόλο του «μπροστάρη», μοιράζοντας τις βασικές ευθύνες. Άλλος εδώ, άλλος εκεί.

Και με τους διαγραμμένους ΠΑΣΟΚους; «Σιγά μην πάμε να βάλουμε στον κόρφο μας αυτούς που τα ψήφισαν όλα: τα μνημόνια, τα μέτρα, τα χαράτσια», είναι η χαρακτηριστική αντίδραση ενός από τους πιο συνεπείς αντιμνημονιακούς.

«Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω», λένε οι διαγραμμένοι. «Κι αυτά που διαρρέει η Συγγρού ότι δήθεν κάποιοι παίρνουν και παρακαλάνε να επιστρέψουν είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Είναι τα γνωστά παλαιοκομματικά κολπάκια, ώστε όταν η κίνησή μας πάρει σάρκα και οστά να πουν “το έκαναν γιατί αρνηθήκαμε να τους πάρουμε πίσω”».

Μάλιστα, η κεντροδεξιά αντιμνημονιακή κίνηση καταγράφεται πολύ θετικά στις δημοσκοπήσεις, πριν καν ανακοινωθεί. Στόχος των αντιμνημονιακών είναι να ανακόψουν τη φυγή ψηφοφόρων προς τη Χρυσή Αυγή, να επαναφέρουν όλους αυτούς που έφυγαν προς τ’ αριστερά (από Κουβέλη μέχρι ΚΚΕ) και, βέβαια, να πάρουν πολύ κόσμο που με μισή καρδιά παραμένει στη Ν.Δ.

Για επίλογο δε μπορώ να βρω καλύτερο από την ατάκα με την οποία έκλεισε το τηλέφωνο ο συνομιλητής μου: «Στα προεκλογικά πάνελ, ο Μόσιαλος και ο Αρούλης θα σπρώχνονται να αποδείξουν ποιος από τους δύο, ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ., θα εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο. Εμείς θα τους κοιτάμε και θα σπάμε πλάκα. Γιατί ήθελαν να μας στείλουν σπίτι μας. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Τώρα θα πάμε σπίτι μας; Τώρα που δικαιωνόμαστε;».

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof
  • Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινωνήστε με το