ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Μέρος Γ: Τα μηνύματα προς τον Αντώνη Σαμαρά

Μέρος Γ: Τα μηνύματα προς τον Αντώνη Σαμαρά

…Συνέχεια από το «Μέρος Β: Το μεγάλο ρίσκο του Αντώνη Σαμαρά»

Είτε Φεβρουάριος, είτε Ιούνιος, οι βουλευτές της Ν.Δ. έχουν μπει σε ξεκάθαρο mood προεκλογικής περιόδου (κι όχι μόνο αυτοί, βέβαια). Και στέλνουν μηνύματα στον Αντώνη Σαμαρά. Ο καθένας με τον τρόπο του.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης με τις δηλώσεις-«καταγγέλλω» κατά των νεοφιλελεύθερων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κίνηση των «πέντε» της Ν.Δ. με την προσέγγισή τους στην αντίστοιχη κίνηση από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ (αν και κανείς δεν πείθεται από τις «φήμες» που αφήνουν να διαρρεύσουν ότι ετοιμάζουν «γαλαζοπράσινο» κόμμα: «σιγά μη βρεθεί ο Κυριάκος με άλλο κόμμα, εκτός Ν.Δ., απέναντι στη Ντόρα», σχολιάζουν σκωπτικά στη Συγγρού). Όμως, η στάση με τη μεγαλύτερη -ίσως- απήχηση στη νεοδημοκρατική βάση είναι αυτή που, μεταξύ άλλων, ακολουθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Μαρκόπουλος. Με το αυστηρό μήνυμα προς τον πρόεδρο του κόμματος από το βήμα της Βουλής, χωρίς ταυτόχρονα να προδίδει τον πρόεδρο, με τον οποίο τους συνδέει μακρά φιλία.

Αυτό που διαπιστώνουν όσοι από τους βουλευτές αφουγκράζονται τη «γαλάζια» κομματική βάση είναι ότι έχει ανάγκη να ακούσει κάποιον που θα της απευθυνθεί συγκροτημένα. «Στη Ν.Δ. είμαστε χρόνια πίσω από το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα», σχολιάζουν στελέχη που διατηρούν καλές σχέσεις με τη Συγγρού χωρίς να θεωρούνται αναγκαστικά άνθρωποι του Σαμαρά. «Κι, όμως, είχαμε πρώτης τάξεως ευκαιρία με την προσφυγή στη βάση που εξέλεξε τον Αντώνη. Οι 800.000 άνθρωποι που πήγαν να ψηφίσουν μετά την πρωτοφανή συντριβή Καραμανλή, νοιάζονταν έμπρακτα για το κόμμα. Κι εμείς -μετά τις εσωκομματικές μας εκλογές- τους αφήσαμε στη μοίρα τους, δεν απευθυνθήκαμε σ’ αυτούς, ουσιαστικά τους αδειάσαμε». Οι ίδιοι άνθρωποι σκέφτονται ότι, έστω και τώρα -την ύστατη ώρα- η Ν.Δ. οφείλει να απευθυνθεί πρώτα απ’ όλα στη βάση της και να την πείσει για την επιλογή της εγκατάλειψης της αντι-μνημονιακής πολιτικής, της παροχής στήριξης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και της άρνησης να παρασχεθούν γραπτές εγγυήσεις στους ξένους. Γιατί, σήμερα, επικρατεί η άποψη περί «κωλοτούμπας». Με άλλα λόγια, η Ν.Δ. δεν πείθει. Ούτε την κομματική της βάση.

Συνεχίζεται στο «Μέρος Δ: Τι φέρνει ο… πελαργός στον Αντώνη Σαμαρά»…

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!