ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Κυρ’ Γιάννης. Ο πιο καλός… πολιτικός

Κυρ’ Γιάννης. Ο πιο καλός… πολιτικός

Πρότυπο πολιτικού ανδρός για τη χώρα μας αποτελεί ο Γιάννης Μπουτάρης. Σύμφωνα με τους Γερμανούς. Όχι, μη βιαστείτε να συμπεράνετε ότι στην κατοχή συνεργαζόταν μαζί τους. Καμία σχέση. Ως δήμαρχος ανέπτυξε σχέσεις και επαφές.

Γνωρίστηκε με τον κ. Φούχτελ, ξέρετε τον «πραγματικό» υπουργό Μακεδονίας – Θράκης. Γιατί, αν νομίσατε ότι το υπουργείο δεν καταργήθηκε, κάνατε λάθος. Απλώς, ο υπουργός δεν είναι από το νομό Ξάνθης -για παράδειγμα- όπως ο Σωκράτης Ξυνίδης, που ποτέ δεν τον είδαν οι Θεσσαλονικείς. Ο «υπουργός» είναι από το Βερολίνο (όχι ότι μπήκα στον κόπο να ψάξω τον ακριβή τόπο καταγωγής του κ. Φούχτελ, μια υπόθεση εργασίας κάνουμε).

Αφού απέκτησε επαφές, ο κ. Μπουτάρης μετέβη στη Γερμανία. Και οι σχέσεις δε μένουν στατικές. Ποτέ. Αναπτύχθηκαν και θερμάνθηκαν. Ο «καθρέφτης» των Γερμανών (λέγε με περιοδικό Spiegel) τον ανακάλυψε και τον εκθείασε. Τι πολιτικός είναι αυτός! Τι χαρίσματα έχει! Αν ήταν έτσι όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα δε θα μας δημιουργούσαν προβλήματα! Θα υπάκουαν αμέσως σε ό,τι τους λέγαμε. Και άλλα τέτοια, πολλά.

Με δυο λόγια, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τους καταγοήτευσε. Τώρα -θα μου πείτε- είναι τίτλος τιμής αυτός; Την ώρα που 10 εκατομμύρια Έλληνες ακούμε Γερμανία και μας τσιτώνει το νεύρο;

Για τον κυρ’ Γιάννη, όμως, αυτά δεν ισχύουν. Απολύτως υπάκουος στους νέους μας κυβερνήτες, παρακολούθησε τα εντατικά τους σεμινάρια και επέστρεψε περιχαρής να μας εφαρμόσει τις νέες πολιτικές. Λοιπόν, δημότες της Θεσσαλονίκης, μην είστε γαϊδούρια. Θα καθαρίζετε την πόλη σας. Μόνοι σας. Την ίδια ώρα, βέβαια, τα δημοτικά τέλη θα πληρώνονται κανονικά. Διότι ο δήμος πρέπει να έχει χρήματα στα ταμεία του, να τα αξιοποιήσει επενδυτικώς. Προς όφελος ποιου; Δεν είναι δική σας δουλειά, γαϊδούρια! Άλλωστε, και η κυβέρνηση με το μνημόνιο τη χώρα σώζει. Δεν είπε ότι θα σώσει εσάς τους πολίτες.

Θεσσαλονικείς, βάζετε τα αυτοκίνητά σας στα πάρκιγκ γιατί το τελευταίο διάστημα έχει πέσει αναδουλειά. Και μην ακούω αηδίες ότι δεν έχετε τα απαραίτητα ευρώ. Αν κατεβαίνεις στο κέντρο να πιεις το ποτό σου, τότε έχεις να πληρώσεις και για χώρο στάθμευσης. Ασε που έχεις ούτως ή άλλως, αφού διαθέτεις αυτοκίνητο. Εκεί που έχει πάει σήμερα η βενζίνη, όποιος έχει αμάξι και το κινεί, δεν έχει ανάγκη. Το αντίθετο. Ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης που αυξάνει τους φόρους και μειώνει τους μισθούς.

Την ίδια συνταγή επιτυχίας ακολουθεί και ο κυρ’ Γιάννης. Δεν τον επέλεξαν τυχαία οι Γερμανοί ως τον υποδειγματικό πολιτικό.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof
  • Αν θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινωνήστε με το