ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Εκλογές 2012 - Ιούνιος: Τι έγινε, κουραστήκαμε;

Εκλογές 2012 - Ιούνιος: Τι έγινε, κουραστήκαμε;

Τι έγινε; Κάναμε την επανάστασή μας στις 6 Μαΐου και αυτό ήταν; Ξεθυμάναμε; Θεωρήσαμε ότι δώσαμε μερικά χαστουκάκια και αυτό ήταν; Κι άντε πάλι πίσω στο μαντρί; Στείλαμε το αντι-μνημονιακό μας μήνυμα, αλλά τώρα πάμε σε πιο safe επιλογές; Σου λέει «καλές οι επαναστάσεις και τα αντι-μνημονιακά, αλλά μη διακινδυνεύσουμε τώρα να τσαντίσουμε κάνα ξένο και μας κόψει τη χρηματοδότηση…»;

Δε λέω ότι αφορά σε όλους εσάς που ψηφίσατε αντι-μνημονιακά στις 6 Μαΐου. Λέω, απλά, ότι –αν ερμηνεύω καλά τα σημάδια (δημοσκοπικά και άλλα), γιατί μπορεί να πέφτω και έξω- διαβλέπω μια κόπωση. Βλέπω, σα να έχει… ξεθυμάνει να πω;.. ξεφουσκώσει να πω;.. το αντι-μνημονιακό ρεύμα.

Μπορεί να είναι, όντως, ότι τους ρίξατε ένα χαστούκι και ηρεμήσατε. Μπορεί να είναι που –ελέω εκλογών- έχουν κάνα-δυο μήνες να φανούν νέα μέτρα και νομίζατε ότι, αυτό ήταν, πέρασε η μπόρα. Μπορεί κάποιοι να το ξανασκεφτήκατε και να είπατε ότι «καλό το μήνυμα, μην μας βγάλουν κι απ’ το ευρώ στην τελική»…

Προσοχή. Δε λέω ότι ισχύει για όλους. Λέω ότι βλέπω ρεύμα επιστροφής. Βλέπω ρεύμα αναστροφής της τάσης. ΟΚ, παραμένει αντι-μνημονιακή στην πλειοψηφία του κόσμου, όπως καταγράφεται στη νέα μεγάλη δημοσκόπηση της alco αποκλειστικά για το newsbomb.gr, από την άλλη όμως και το αντίθετο ρεύμα κάνει σαφές come-back! Όπως σαφής είναι και η μετακίνηση από τη μια όχθη του ρεύματος στην άλλη.

Προσοχή (πάλι). Δε λέω ότι έχει κριθεί το πράγμα. Ισα-ίσα. Αν είχαμε σήμερα εκλογές, η πλειοψηφία θα ήταν –κατά πάσα πιθανότητα- και πάλι αντι-μνημονιακή. Και ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις 17 Ιουνίου είναι πολύ μακρύς. Και, σίγουρα, θα παίξουν το ρόλο τους στην επανενεργοποίηση του θυμού και τα μπιλιετάκια της εφορίας που έρχονται τις επόμενες μέρες.

Λέω, απλά, ότι το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει. Και ότι έχω μια υποψία (καλά, κάτι περισσότερο από υποψία έχω… αλλά, λέμε τώρα) πως κάποιοι πολύ γρήγορα ξέχασαν. Κάποιοι πολύ γρήγορα ξεθύμωσαν. Πάλι.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάνε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάνε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof-yahoo1
  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινώνησε με το