ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

«Χαστούκι» για το ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλονίκη

«Χαστούκι» για το ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλονίκη

Μπορεί ο κόσμος να έχει γυρίσει την πλάτη συνολικά στο πολιτικό σύστημα, όσο περνά ο καιρός όμως πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το ΠΑΣΟΚ θα εισπράξει πρωτοφανή αποδοκιμασία στις επόμενες εκλογές.

Ο κόσμος του χρεώνει εφεδρείες, χαράτσια της ΔΕΗ, ενιαίο μισθολόγιο, έκτακτη εισφορά κ.ο.κ. και θα πάρει το αίμα του πίσω στην κάλπη.

Είναι ενδεικτικά τα πρώτα αποτελέσματα των επιμελητηριακών εκλογών στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς, δεν είναι αντιπροσωπευτικά των επιλογών του μέσου ψηφοφόρου. Και η Θεσσαλονίκη είναι –παραδοσιακά- πιο «μπλε» από την υπόλοιπη χώρα. Όντως. Όμως, το φιάσκο του ΠΑΣΟΚ φτάνει σε τέτοια επίπεδα που ξάφνιασαν ακόμη και τους Νεοδημοκράτες.

Η επικράτηση των υποστηριζόμενων από τη Νέα Δημοκρατία συνδυασμών στα δύο επιμελητήρια της πόλης ήταν, λοιπόν, διπλή και απόλυτη. Οι πρόεδροι σε Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό επανεξελέγησαν επιτυγχάνοντας μάλιστα απόλυτη πλειοψηφία. Ειδικότερα, στο επαγγελματικό πρόεδρος επανεξελέγη ο Μιχάλης Ζορπίδης (Ν.Δ.) με 58,72% και 38 έδρες (από τις 61). Ακολούθησαν οι Ρούλης Εδιάρογλου (ΠΑΣΟΚ) με 10,04% και 6 έδρες, Χρήστος Βασιλάκος (ανεξάρτητος Ν.Δ.) με 10,02% και 5 έδρες, Λευτέρης Γεωργιάδης (ανεξάρτητος Ν.Δ.) με 7,12% και 4 έδρες, Στήβη Σιωζοπούλου (ανεξάρτητη ΠΑΣΟΚ) με 6,93% και 3 έδρες και Παναγιώτης Παγκράτης (ΛΑΟΣ) με 2% και καμία έδρα. Με άλλα λόγια, οι προερχόμενοι από τη Ν.Δ. υποψήφιοι πήραν τρείς στις τέσσερις ψήφους!

Στο Βιοτεχνικό η «Ένωση Βιοτεχνών - Νέοι Ορίζοντες» του «γαλάζιου» Π. Παπαδόπουλου έλαβε 70% και 43 έδρες. Η «Αδέσμευτη Κοινωνία Βιοτεχνών» του Ανδρέα Σταμπολίδη (ΠΑΣΟΚ) ποσοστό 10,4% και 7 έδρες. Η «Βιοτεχνική Συνεργασία» του Ιωάννη Παπαργύρη ποσοστό 6,6% και 4 έδρες. Η «Αναγέννηση Βιοτεχνών» του Σταύρου Ζαχαρέλη ποσοστό 5,9% και 3 έδρες. Η «Αγωνιστική Ενότητα Μικρών και Απασχολούμενων Βιοτεχνών» του Γιάννη Παπαδόπουλου ποσοστό 5,3% και 3 έδρες και η «Βιοτεχνική Αλληλεγγύη» του Γιώργου Τίκη ποσοστό 2,6% και μία έδρα. Κι εδώ τα ίδια: εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, πλήρης κυριαρχία της Ν.Δ.

Στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν και τρίτη επιμελητηριακή νίκη, αυτή τη φορά στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, όπου οι εκλογές θα διεξαχθούν στα μέσα Δεκεμβρίου και αναμένεται να επικρατήσει με άνεση ο νυν πρόεδρος Δημήτρης Μπακατσέλος.

Μεγάλο το «πράσινο» πατατράκ!

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!