ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Το «κάτι» που έφαγε τους δύο εισαγγελείς

Το «κάτι» που έφαγε τους δύο εισαγγελείς

Μία αχτίδα ελπίδας. Μία ανάσα στη γενική κατάθλιψη. Ένα μικρό φως στο σκοτάδι είναι το «όχι» των οικονομικών εισαγγελέων κ. Γρ. Πεπόνη και κ. Σπ. Μουζακίτη.

Τελικά υπάρχει και η καθαρή, υγιής Ελλάδα. Δεν άντεξαν οι δύο εισαγγελείς τις πιέσεις κρατικών και μη παραγόντων και έκαναν το αυτονόητο. Τα βρόντηξαν και είπαν «άϊ σιχτήρ με το κράτος – κοτέτσι που έχετε κάνει».

Τώρα θα πρέπει να κάνουν το επόμενο και πιο καθοριστικό βήμα. Να πουν ποιους εννοούν, σε ποιες υποθέσεις υπήρξε άνωθεν παρέμβαση και πως έγιναν οι παρεμβάσεις αυτές. Τότε θα έχει ολοκληρωθεί η πατριωτική τους κίνηση. Αλλιώς θα μείνουμε στο γνωστό ανεμιστήρα με τη λάμψη. Και θα θριαμβεύσουν οι Βενιζέλοι και Παπαϊωάννου που αντί να επιβραβεύσουν τους δύο ευαίσθητους εισαγγελείς λίγο – πολύ τους χαρακτήρισαν αεριτζήδες και λασπολόγους.

Βαριές οι υποθέσεις που είχαν στα χέρια τους οι δύο εισαγγελείς. Και μία από αυτές ήταν και οι καταγγελίες που είχαν στα χέρια τους περί συμμετοχής του A. Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, σε εταιρεία που φέρεται να εμπλέκεται σε ασφάλιστρα κινδύνου, τα περίφημα CDS των ελληνικών ομολόγων.

Αν θυμηθούμε και το ξαφνικό «Πάμε σε δημοψήφισμα» του Γιώργου, που προκάλεσε σοκ σε χρηματιστήρια , τιμές, CDS κλπ, γίνονται φοβεροί συνειρμοί.

Ωστόσο δεν υπάρχει κάτι που να δένει τις καταγγελίες αυτές για τον Νίκο Παπανδρέου.

Αυτό το «κάτι» έψαχναν οι δύο εισαγγελείς.

Λέτε να τους έφαγε αυτό το «κάτι»;