ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Από σήμερα έχουμε άλλη Ελλάδα

Από σήμερα έχουμε άλλη Ελλάδα

Μέσα στη γενική ευφορία της κυβέρνησης για τις σημερινές... λυτρωτικές – πανάθεμά τις – αποφάσεις στο Eurogroup, κανείς δεν μας λέει υπεύθυνα πόσο δραματικά και πού αλλάζει η ζωή μας από σήμερα κιόλας.

Κι επειδή δεν γουστάρω καθόλου αυτά τα ροζ παραμύθια περί σωτηρίας της Ελλάδος θα σας αποκαλύψω εγώ τώρα τους δράκους που κρύβονται μέσα στα παραμύθια αυτά.

Από σήμερα κιόλας που κατατίθενται τα σχετικά νομοσχέδια στη Βουλή συμβαίνουν τα εξής:

Καταργείται η μονιμότητα της εργασίας τις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες κι όπου αλλού υπάρχει, καθώς και η μονιμότητα των συλλογικών συμβάσεων.

Καταργείται ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (που βοηθούσε άστεγους εργαζόμενους να αποκτήσουν σπίτι), καταργείται η Εργατική Εστία( που φρόντιζε να πάνε 4-5 μέρες διακοπές οι ανήμποροι ή να πάνε σ' ένα θέατρο όσοι δεν μπορούσαν αν βγάλουν ένα εισιτήριο).

Καταργούνται τα επιδόματα πολυτέκνων και διατροφής φοιτητών.

Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων σε διάφορα ταμεία για τις ιατρικές εξετάσεις και τα φάρμακα που χρειάζονται.

Μειώνεται η χορηγούμενη ποσότητα φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία, μειώνονται τα εξοπλιστικά προγράμματα και καταργούνται 550 θέσεις αναπληρωτών αντιδημάρχων.

Αυτά για σήμερα και αύριο. Από Τετάρτη έρχονται και τα υπόλοιπα μέτρα. Μέσα σε 10 ημέρες η Βουλή πρέπει να εγκρίνει 79 νομοθετήματα για το νέο Μνημόνιο.

Αυτούς τους δράκους, μας τους κρύβουν.