ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η τραγική εικόνα της κυβέρνησης

Η τραγική εικόνα της κυβέρνησης

Αναρωτιέμαι τι άλλο έχουμε να δούμε σε αυτή την προεκλογική κυβέρνηση μετά το ματς Ραγκούση – Βορίδη που ζήσαμε χθες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, κ.Ραγκούσης αποχώρησε από το υπουργικό συμβούλιο και δεν ψήφισε νομοσχέδιο της κυβέρνησης στην οποία μετέχει για την απελευθέρωση των ταξί.

Λίγες ώρες αργότερα ο αρμόδιος για το νομοσχέδιο υπουργός Μεταφορών κ.Βορίδης καταγγέλλει στην τηλεόραση ότι ο κ.Ραγκούσης έλεγε επί τρεις μήνες ψέματα στον ελληνικό λαό, το καλοκαίρι που πέρασε, τότε που χτυπήθηκε ανελέητα ο ελληνικός τουρισμός από την απεργία των ταξί λόγω της γνωστής σύγκρουσης των ταξιτζήδων με τον κ.Ραγκούση.

Και το ψέμα Ραγκούση – κατά Βορίδη ήταν ,ότι τα μέτρα που περιελάμβανε το νομοσχέδιο Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί ( κι είχαν ανεβάσει τότε τους ταξιτζήδες στα κάγκελα) τα επέβαλε η Τρόικα, όπως έλεγε τότε ο κ.Ραγκούσης.

«Παραμύθι ήταν όλο αυτό του Ραγκούση γιατί η Τρόικα δεν επέβαλε τα μέτρα αυτά κι ο Ραγκούσης οχυρωνόταν πίσω από την Τρόικα για να περάσει τα δικά του μέτρα στο θέμα των ταξί» είπε χθες με δικά του λόγια ο κ.Βορίδης.

Και τώρα εγώ ρωτάω: Πώς μπορούμε να πάμε σε εκλογές με μια κυβέρνηση που ο κάθε υπουργός όποτε γουστάρει σηκώνεται και φεύγει από το υπουργικό συμβούλιο αρνούμενος απόφαση της κυβέρνησης που μετέχει. Κι ούτε ο ίδιος έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί, ούτε ο πρωθυπουργός τη δύναμη να τον διώξει.

Και πάντως κάποιος από τους δυο, Ραγκούσης ή Βορίδης λέει ψέματα δεν μπορεί και οι δυο να λένε αλήθεια.

Και μεθαύριο άραγε ποιοι άλλοι υπουργοί των διαφορετικών κομμάτων μέσα στην κυβέρνηση θα συγκρουστούν για προφανείς προεκλογικούς λόγους εντυπώσεων και για τα λεγόμενα ψηφαλάκια.

Δυστυχώς αυτή είναι η τραγική εικόνα μιας κυβέρνησης από την οποία όσο γρηγορότερα απαλλαγούμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας.