ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δεν είμαστε όλοι Έλληνες

Δεν είμαστε όλοι Έλληνες

Ξεκίνησαν 20 άνθρωποι που αγαπούν την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες, Άγγλο, Γάλλοι, Ολλανδοί, Αυστριακοί κι άλλοι, να έρθουν με τα πόδια στην Ελλάδα, σε μία εκδήλωση συμπαράστασης στην τραγωδία που ζουν οι Έλληνες.

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» περπάτησαν σχεδόν όλη την Ευρώπη διανυκτερεύοντας στις σκηνές που κουβαλούσαν και στα σλίπινγκ μπαγκ. Παντού τους υποδέχονταν με χειροκροτήματα και επευφημίες για την προσφορά τους στον ελληνικό λαό.

Μέχρι που έφτασαν στην Ελλάδα. Πρώτος σταθμός η Πρέβεζα. Έστησαν τις σκηνές τους σε μια πλατεία της πόλης κοντά στη θάλασσα, σήκωσαν το πανό «Είμαστε όλοι Έλληνες» και χωρίς να ενοχλούν κανέναν και προσέχοντας για την καθαριότητα του χώρου θα διανυκτέρευαν εκεί για να ξεκινήσουν την επόμενη μέρα την πορεία τους προς την Αθήνα.

Αλλά κάποιοι εκεί στην Πρέβεζα είναι ίσως λιγότερο Έλληνες από ότι αυτοί οι ξένοι από Γαλλία, Αυστρία κι αλλού.

Και πήγαν εκεί οι δικοί μας και ζήτησαν από τους πεζοπόρους φιλέλληνες να μαζέψουν τις σκηνές τους και να φύγουν από την πλατεία της Πρέβεζας γιατί θα ενοχλούσαν λέει το περιβάλλον.

Και οι άνθρωποι βέβαια τα μάζεψαν κι έφυγαν.

Άραγε ως πότε αυτή η χώρα θα είναι έρμαιο του κάθε ανεγκέφαλου, του κάθε δήθεν οικολόγου και του κάθε ηλίθιου που δεν μπορεί αν δει πέρα από τη μύτη του.