ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Βάζει «νερό στο κρασί του» ο ΣΥΡΙΖΑ

Βάζει «νερό στο κρασί του» ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δίνει μία νέα διάσταση στο εκλογικό αποτέλεσμα.

«Αν βγούμε πρώτο κόμμα θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μία κυβέρνηση βάζοντας και ''νερό στο κρασί μας'' όπου χρειαστεί για να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία κομμάτων που θεωρούμε συγγενείς προς εμάς όπως η ΔΗΜΑΡ».

Τη δήλωση αυτή που αλλάζει εντελώς την μετεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στον Κώστα Χαρδαβέλλα κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής στο Real FM, o Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι: «Σε μία πιθανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα που θα συνεργαστούμε, πριν διαγράψουμε το Μνημόνιο θα πάμε στις 28 Ιούνιου στο Eurogroup για να κουβεντιάσουμε μαζί τους τονίζοντας ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τον ελληνικό λαό το Μνημόνιο, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί.

Ο κ. Παπαδημούλης πέρα από την ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι είναι ανοιχτοί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη ή ανοχή άλλων κομμάτων, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ και πιθανόν από το χώρο της ΝΔ.

Για να στηρίξει δε την άποψη αυτή αναφέρθηκε σε μία λαϊκή παροιμία: Τους μήνες που δεν έχει ρω το κρασί έχει νερό διευκρινίζοντας ότι είναι άλλο πράγμα σε μία νταμιτζάνα κρασί να βάζεις ένα – δύο ποτήρια νερό και άλλο σε ένα μεγάλο ποτήρι κρασί να προσπαθείς να βάλεις μία νταμιτζάνα νερό.

Πάντως, η εντυπωσιακή είδηση από τη δήλωση Παπαδημούλη είναι: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να βάλει «νερό στο κρασί του» σε ότι αφορά την μονομερή διαγραφή του Μνημονίου και να πάει σε συζήτηση με τις Βρυξέλλες χωρίς προηγουμένως οπωσδήποτε να έχει διαγράψει το Μνημόνιο.