ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Προσκυνώ τη σοφία σου λαέ μου

Προσκυνώ τη σοφία σου λαέ μου

Δεν παρασυρθήκαμε από τα «καθρεφτάκια» και τις «τσατσάρες» που μας υποσχόντουσαν σαν να είμαστε ζουλού οι διάφοροι πολιτικοί τσαρλατάνοι.

Ούτε από τις μπαρούφες, τους παλικαρισμούς και τις ανέξοδες μαγκιές όλων όσων μιλούσαν για σκισμένα μνημόνια, εκβιασμούς της Ευρώπης και ελληνικούς τσαμπουκάδες.

Ο λαός ψήφισε με μια απέραντη σοφία. Τον Σαμαρά όσο να κάνει μια κυβέρνηση για να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη αλλά και με εντολή να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο. Τον Τσίπρα τόσο όσο να είναι μία ισχυρή αντιπολίτευση, για να μπορεί να πιέζει ουσιαστικά την κυβέρνηση για μέτρα υπέρ των αδυνάτων. Το ΠΑΣΟΚ τόσο όσο και να τιμωρηθεί για τα πολιτικά ανομήματα της περιόδου Παπανδρέου, αλλά και με ένα ποσοστό που να υπολογίζεται σαν τρίτος πόλος μέσα στη Βουλή.

Τον Καμμένο τόσο όσο να μετριάσει τον ανατρεπτικό του άκριτο λόγο και τις «παπαρολογίες» τύπου «σκίζουμε το Μνημόνιο και προχωράμε». Τη ΔΗΜΑΡ τόσο όσο να μπορεί με το ήρεμο πολιτικό της λόγο να βοηθήσει τη χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη αλλά και να ασκεί αριστερή πίεση μέσα στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ τόσο όσο για να αναζητήσει ένα νέο, πιο σύγχρονο και πιο ρεαλιστικό πολιτικό λόγο.

Τελικά και το ποσοστό που έδωσε στη Χρυσή Αυγή ο λαός μπορεί να μην είναι αποτέλεσμα σοφίας, αλλά αποκαλύπτει ότι μέσα στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν 450.000 φασίστες, κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα που έχει περάσει από εμφυλίους και χούντες. Το αποτέλεσμα για τη Χρυσή Αυγή είναι ένα καμπανάκι κινδύνου κι ένα κόκκινο φως που πρέπει να του δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο γεγονός μέσα σε μια κοινωνία να υπάρχουν μισό εκατομμύριο φασίστες.