ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Υπουργοί της πλάκας

Υπουργοί της πλάκας

Τέτοιες στιγμές που δεν ξέρουμε αν αύριο θα υπάρχουμε σαν χώρα ή όχι, δεν χωράνε τρυφερές και κομψές κουβέντες.

Ξεκάθαρα λόγια λοιπόν και ας ακούγονται σκληρά και άγρια. Μερικοί υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης είναι υπουργοί της πλάκας. Πολιτικάντηδες που κοιτάζουν το τομάρι τους, πώς οι ίδιοι θα διασωθούν για να ξαναβγούν στις επόμενες εκλογές, πώς δεν θα στεναχωρέσουν την εκλογική του πελατεία και όχι πώς θα σώσουν την χώρα από την καταστροφή.

Τους ζήτησε ο Σαμαράς να βρουν 11,5 δις. ευρώ από περικοπές στα υπουργεία τους (από το χαρτί της τουαλέτας μέχρι τα επιδόματα της τεμπελιάς σε ημέτερους) για να μην μειωθούν πάλι οι συντάξεις και οι μισθοί στο Δημόσιο και κάποιοι από τους υπουργούς της πλάκας άρχισαν να κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Άλλος είπε, ότι μόνο 100 εκατ. ευρώ μπορεί να κόψει από τις δαπάνες του υπουργείου του, άλλος μίλησε για 200 εκατ. ευρώ και ένας τρίτος κοίταξε, πώς θα διατηρήσει τα προνόμια των δικών του.

Υπουργοί – κότες δηλαδή που δεν έχουν το κουράγιο να δυσαρεστήσουν την εκλογική τους πελατεία στο Δημόσιο (γιατί είναι δικοί τους άνθρωποι που τους βόλεψαν αυτοί για ψήφους). Υπουργοί της πλάκας που προτιμούν να δουν την Ελλάδα να πεθαίνει , να στεγνώνει από χρήμα, αρκεί αυτοί να είναι αρεστοί στο πόπολο.

Ας πάρει λοιπόν την χατζάρα του ο Σαμαράς, που δείχνει ο άνθρωπος να έχει δει τον χάρο που πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας (είτε αυτός λέγεται τρόικα, είτε διεθνές τραπεζικό σύστημα, είτε Μέρκελ, ή δεν ξέρω τι άλλο διάολο) κα ας κόψει τα κεφάλια αυτών των δειλών και τρομαγμένων ανθρώπων που μόνο να ζεσταίνουν με τα οπίσθιά τους ξέρουν την καρέκλα.