ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Το βάζο με το μέλι

Το βάζο με το μέλι

Είναι φανερό από τη διπλή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη κι από αυτά που είπε στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ότι ο «cool» Αλέξης έχει βάλει το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι της εξουσίας και θα το πάει το πράγμα μέχρι τέλους.

Η μετάλλαξη ενός υποψήφιου πρωθυπουργού σε πλήρη εξέλιξη. Πού είναι εκείνος ο φλογερός, απειλητικός και «επαναστατημένο νιάτο» Αλέξης της προεκλογικής περιόδου;

Σοφά δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια στους Έλληνες που υποφέρουν, υπερασπίστηκε σθεναρά το ευρώ και την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη κι έκλεισε το μάτι προς πάσα κατεύθυνση. (από τα τιμημένα γηρατειά κι αυτούς που ... κινδυνεύουν να πεθάνουν από το ψύχος το χειμώνα λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου μέχρι το Ισραήλ με το οποίο δέχεται εμπορικές συμμαχίες αλλά όχι στρατιωτικές).

Πέτυχε ο Τσίπρας στην αρχηγική του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο «ναι». Κυρίως γιατί καθησύχασε τον μικροαστό και το φοβισμένο νοικοκύρη που δεν θα κινδυνεύσει το βιος του (όποιο κι αν είναι αυτό) αν έρθει η Αριστερά στην εξουσία.

Αν γινόντουσαν εκλογές αύριο, τι θα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ; Μία σαραντάρα μέσα στο νερό. Δηλαδή θα φλέρταρε και με την αυτοδυναμία.

Είναι αυτό ακριβώς που τρέμει η τρόικα. Είναι αυτός ο εφιάλτης της. Κι εδώ το παιχνίδι παίρνει άλλη τροπή. Με κάθε τρόπο Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη θα στηρίξουν κυβέρνηση Σαμαρά ακόμη και με λείανση» των μέτρων για τα 11,5 δισ. ευρώ προκειμένου να μην πέσει η κυβέρνηση της συνεργασίας από κάποιο λαϊκό ξεσηκωμό που το αποτέλεσμά του θα ήταν νέες εκλογές και η σαραντάρα για τον Τσίπρα που λέγαμε πριν.

Εγώ καιρό σας τα λέω ότι το πράγμα θα τελειώσει μέχρι τέλος του Οκτώβρη με την τρόικα, γλυκά και ειρηνικά, με τα 30 δισ. που θα πάρουμε κατά τις 20 Νοέμβρη, με την κυβέρνηση να παραμένει τουλάχιστον για κανένα-δύο χρόνια ακόμη και με τον Αλέξη να φλερτάρει πάντα με το βάζο με το μέλι.