ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Αττίλας Νο 3 στην Κύπρο

Αττίλας Νο 3 στην Κύπρο

Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα από τη νέα κυπριακή τραγωδία.

Δυστυχώς ο δρόμος θα είναι μακρύς για τη μαρτυρική μεγαλόνησο, που όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στα θηρία της ευρωπαϊκής κόλασης. Όσο περνάνε οι ώρες διαπιστώνουμε όλοι μας ότι η Κύπρος εγκαταλείπεται μόνη της από συμμάχους και φίλους στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της.

Λόγια συμπαράστασης από την Ελλάδα, αλλά μόνο λόγια. Λόγια συμπάθειας από διάφορους ευρωπαίους ηγέτες, που βρίσκονται εκτός του καρτέλ του Βερολίνου. Αλλά μόνο λόγια. Παπαρολογίες από τους Αμερικανούς. Επιφύλαξη από τους Ρώσους, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σώσουν τα λεφτά τους από το τραπεζικό κραχ στην Κύπρο.

Ό,τι έγινε το καλοκαίρι του 1974, όταν οι Τούρκοι επιτέθηκαν στην Κύπρο με τις επιχειρήσεις «Αττίλας 1» και «Αττίλας 2», επαναλαμβάνεται σήμερα σε ένα «Αττίλας 3» που δεν έχει τανκς και κανόνια για να υποτάξει το ηρωικό νησί, αλλά κάτι χειρότερο: την οικονομική δύναμη και την ατομική βόμβα των λεγόμενων Αγορών.

Το μεγάλο έγκλημα έγινε στην Κύπρο για να εκλεγεί και πάλι η Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές του Σεπτέμβρη. Για να μεταφερθούν τα τεράστια ρωσικά κεφάλαια από τις κυπριακές τράπεζες στο Βερολίνο και στη Γενεύη και γιατί το ήθελαν οι ΗΠΑ να χάσει η Ρωσία την επόμενη βάση της στη Μεσόγειο (ναυτική και γεωστρατηγική) μετά τη διάλυση της Συρίας.

Τα πράγματα είναι απλά όσο και τραγικά. Η Κύπρος διέβη τον Ρουβίκωνα με μία ηγεσία παντελώς ανεπαρκή, που τη μια μέρα δέχεται στο Eurogroup το κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες και την άλλη μέρα δηλώνει απούσα στη βουλή και δεν ψηφίζει αυτή την εγκληματική απόφαση, για την οποία 24 ώρες πριν είχε πει ναι στο Eurogroup.

Αν η Κύπρος σταθεί όρθια σε αυτή τη θύελλα, τότε δείχνει το δρόμο και παράλληλα δίνει ένα σκληρό μάθημα στην ελληνική πολιτική ηγεσία για τη δουλική στάση της απέναντι στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Αν πέσει, γίνεται η Ιφιγένεια της Ευρώπης και μας αποκαλύπτει την κόλαση που ανοιγόταν για την Ελλάδα, αν έλεγε και αυτή το πολυπόθητο από όλους μας όχι στις Βρυξέλλες.