ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τι ξέρει ο Στουρνάρας;

Τι ξέρει ο Στουρνάρας;

Ίσως υπάρξει πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα από Σεπτέμβρη και μετά γιατί οι βουλευτές έχουν πιεστεί πολύ και ίσως αντιδράσουν με την ψήφο τους σε νέα μέτρα που θα πρέπει να περάσουν από τη βουλή.


Ξεκάθαρες κουβέντες και προειδοποιήσεις από τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα προς όλους εμάς αλλά κυρίως προς τρόικα, Βερολίνο, Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη.

Τι ξέρει ο Στουρνάρας και κάνει αυτή τη δραματική προειδοποίηση;

Ξέρει ότι η τρόικα στον έλεγχο του Σεπτέμβρη θα βρει κάτι τρύπες να (μετά συγχωρήσεως) στα έσοδα, κάτι αγγούρια να (μετά συγχωρήσεως) στον κρατικό προϋπολογισμό και γενικά μία Ελλάδα που, πέρα από τα παραμύθια περί success story και άλλες ροζ ιστορίες, δεν έχει καταφέρει τίποτα από αυτά που έχει συμφωνήσει για να πάρει το τελευταίο δάνειο.

Και τι ξέρει παραπάνω ο κ. Στουρνάρας; Ότι κάπου εκεί η τρόικα θα ζητήσει νέο αίμα για να καλυφθούν τα κενά, δηλαδή νέα μέτρα, νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, νέες απολύσεις και νέα χαράτσια και διάφορα τέτοια ευχάριστα για όλους μας.

Και τι ξέρει ακόμα παραπάνω ο κ. Στουρνάρας; Ότι νέα μέτρα αποκλείεται να περάσουν στη βουλή. Ήδη πολλοί βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που μέχρι σήμερα ψηφίζουν αυτά τα απάνθρωπα μέτρα, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στις γειτονιές και τις περιφέρειές τους. Κρύβονται οι άνθρωποι.

Πώς θα ψηφίσουν λοιπόν νέα μέτρα τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη; Άρα; Άρα εκλογές και όποιον πάρει ο χάρος.

Όλα αυτά είναι το βέβαιο σενάριο αν αυτοί οι ανεγκέφαλοι της τρόικα και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δεν καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει άλλη αντοχή και άλλο αίμα στην Ελλάδα, ότι είμαστε στο χείλος μιας κοινωνικής έκρηξης που είναι πολύ πιθανόν να ανάψει πυρκαγιά σε όλη την Ευρώπη.

Γι' αυτό ο Στουρνάρας μίλησε για πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα.

Μακάρι να τον άκουσαν εκεί σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Νέα Υόρκη γιατί οι δαίμονες μιας ανεξέλεγκτης ταραχής βρίσκονται προ των πυλών της Ευρώπης.