ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Οι λύκοι που φυλάνε πρόβατα

Οι λύκοι που φυλάνε πρόβατα

Βάλανε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα; Αυτή την ερώτηση την άκουσα πολλές φορές χτες βράδυ σε μια μεγάλη παρέα που ήμουν και συζητούσαμε τις παραιτήσεις των δύο στρατηγών της αστυνομίας και τη μετάθεση άλλων επτά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ λόγω της περίεργης αδράνειάς τους σε εγκληματικές συμπεριφορές των νεοναζί της Χ.Α.


Και σήμερα το πρωί το έψαξα λίγο το πράγμα. Και έφριξα.

Μέσα στην αστυνομία υπάρχουν φανατικοί υποστηρικτές των νεοναζί Ελλήνων, τους οποίους ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές σε ποσοστά πάνω από 70%.

Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ τις τελευταίες μέρες έχει εντοπίσει θύλακες της Χ.Α σε 14 αστυνομικά τμήματα της Αττικής και οι έρευνες ακόμη συνεχίζονται. Επίσης, ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας, που με εντολή Δένδια ερευνούν τις σχέσεις αστυνομικών - Χρυσής Αυγής, έχουν στα χέρια τους φωτογραφίες και βίντεο με αστυνομικούς να πανηγυρίζουν στα γραφεία των νεοναζί το βράδυ των τελευταίων εκλογών, ενώ έχουν εντοπιστεί και πολλοί άλλοι να έχουν τηλεφωνικές επαφές με χρυσαυγίτες και να τους ενημερώνουν για κινήσεις της αστυνομίας.

Οι εκκαθαρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ τις προσεχείς ημέρες λόγω σχέσεων αστυνομικών απλών ή και αξιωματικών με τους νεοναζί θα είναι μεγάλες σε έκταση. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας έχει δώσει αυστηρές εντολές στους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ να μην διστάσουν να πετάξουν έξω από το σώμα όσους είχαν την παραμικρή σχέση με τους φασίστες.

Μετά από όλα αυτά, ίσως ήρθε ο καιρός να δημιουργηθεί ένα σώμα δίωξης πολιτικού εγκλήματος μέσα στην αστυνομία (όπως υπάρχει ήδη για τα ναρκωτικά ή για το οικονομικό έγκλημα), που θα έχει στόχο την προστασία του πολίτη από όλους αυτούς που εμφανίζονται σαν οπαδοί ή στελέχη κόμματος, αλλά ουσιαστικά δρουν σαν στελέχη της Μαφίας και της Καμόρα της Ιταλίας.

Αστυνομικοί με δημοκρατικά φρονήματα υπάρχουν χιλιάδες μέσα στην ΕΛΑΣ. Ας επιλέξουν τους ικανότερους από αυτούς και ας γίνει μία υπηρεσία που θα έχει στόχο τους κάθε Λαγούς και Καιάδες για την εγκληματική τους δράση.