ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Το΄ πε, το΄ πε ο παπαγάλος…

Το΄ πε, το΄ πε ο παπαγάλος…

Τον τελευταίο καιρό με αυτά που έγραφα στο newsbomb.gr, με αυτά που έλεγα στην εκπομπή μου «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» κάθε Τρίτη βράδυ και που συμβούλευα φίλους και γνωστούς πάνω στη γνωστή μου θέση «μη φοβάστε, μη μασάτε και δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε» πολλοί με έπαιρναν σαν τον... τρελό του χωριού.

Σε μια εποχή όπου τα παπαγαλάκια της καταστροφής έριχναν καθημερινές βόμβες μέσα από το διαδίκτυο και έκαναν μικρούς και μεγάλους καταθέτες στις ελληνικές τράπεζες να τρέχουν για να πάρουν τα λεφτά τους και να τα στείλουν στο εξωτερικό, εγώ ακριβώς σε αυτό το χώρο, πριν ένα μήνα και 20 μέρες έγραφα:
΄΄Μη μασάτε, θέλουν να σας τρομάξουν. Δεν καταστραφήκαμε΄΄.

Τελικά δικαιώθηκα σε αυτή μου την πρόβλεψη και όχι γιατί είμαι μάντης ή μάγος, αλλά γιατί είχα κάποιες σοβαρές πληροφορίες κυρίως από τις Βρυξέλλες, αλλά και γιατί έκανα την απλή σκέψη: χρωστάμε κοντά στα 300 δισ. ευρώ σε διάφορες τράπεζες εξωτερικού, επενδυτικούς ομίλους της Ευρώπης και Αμερικής που έχουν αγοράσει ελληνικά ομόλογα, σε ασφαλιστικά ταμεία της Γερμανίας, Γαλλίας κ.λ.π. σε διάφορα ΄΄funds΄΄ - και φυσικά πρώτοι αυτοί θα χάσουν τα λεφτά τους αν πτωχεύσει η Ελλάδα και δεν έχει να εξοφλήσει τα χρέη της (έστω και σε 50 χρόνια).

Άρα δε θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε για το δικό τους καλό, γιατί θέλουν κάποια στιγμή πουλώντας εμείς τα «ασημικά» μας δουλεύοντας σαν είλωτες, αρπάζοντάς μας μ' ένα κομμάτι ψωμί, ΔΕΚΟ, λιμάνια, νησιά και τουριστικές εκτάσεις, να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα.