ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η ώρα της αλήθειας έφτασε

Η ώρα της αλήθειας έφτασε

Πώς το λένε οι παπάδες; Κοντός ψαλμός αλληλούια. Που σημαίνει ότι τα ψέματα τελείωσαν και η ώρα της αλήθειας έφτασε.


Τη Δευτέρα το βράδυ ή θα χυθεί αίμα στη βουλή ή για μια ακόμα φορά οι αμνοί της συγκυβέρνησης -σιωπηλοί πλην μοιραίοι που λέει και ο ποιητής- θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον φόρο ακίνητης περιουσίας που θα φέρει ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας.

Μετά τους 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που διαφωνούν εδώ και τρεις μέρες με πολλά άρθρα του νομοσχεδίου, χθες άλλοι 74 βουλευτές της ΝΔ συνάντησαν τον κ. Στουρνάρα, για να ενημερωθούν πάνω σε λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, για τις οποίες ζήτησαν πολλές αλλαγές.

Θα γίνουν αυτές οι αλλαγές που ζητάνε οι βουλευτές της ΝΔ, κυρίως της επαρχίας; Αν ναι θα δεχθούν το νομοσχέδιο αυτό, το τροποποιημένο, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και θα το ψηφίσουν, αλλά δεν θα το δεχτεί η τρόικα, όπως ήδη έχει δηλώσει. Αν δεν γίνουν οι αλλαγές, θα το δεχθεί η τρόικα, αλλά δεν θα το ψηφίσουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή. Όλα θα κριθούν σε τρεις μέρες. Και οι αντοχές της κυβέρνησης και οι αντοχές των βουλευτών. Και η όποια ελαστικότητα της τρόικα.

Όπως και να 'χει το πράγμα η ώρα της αλήθειας έφτασε.