ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η δική μου αλήθεια για το Alter

Η δική μου αλήθεια για το Alter

Το δράμα του Alter συνεχίζεται και απ’ ότι φαίνεται τον επίλογό του (καλό ή κακό) θα τον γράψουν οι τράπεζες, που έχουν δανείσει το κανάλι με μεγάλα ποσά.

Η αγωνία των 700 περίπου εργαζομένων του κορυφώνεται, καθώς παραμένουν απλήρωτοι το τελευταίο τρίμηνο και οι συνεχείς απεργίες έχουν απαξιώσει και αποδυναμώσει το κανάλι.

Οι υποσχέσεις του διευθύνοντος συμβούλου Κώστα Γιαννίκου περί καταβολής των δεδουλευμένων στις 24 Μάρτη, πριν ενάμισι μήνα στις διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, δεν υλοποιήθηκαν.

Πρέπει αυτήν τη στιγμή να δηλώσω ότι όσα γράφονται για το Alter στο newsbomb.gr ή άλλα μέσα από εμένα έχουν πάντα την υπογραφή μου.

Οποιοδήποτε άλλο ανυπόγραφο κείμενο δεν είναι δικό μου και τις περισσότερες φορές δεν με εκφράζει.

Η δική μου αλήθεια για το Alter είναι η εξής: Στηρίζω κάθε προσπάθεια σωτηρίας του Alter παραμένοντας σε αυτό και ξέροντας ότι γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή μεταξύ ομάδας τραπεζών και ιδιοκτησίας του Alter.

Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τις προσπάθειες του Γ. Κουρή να βρεθεί μια λύση που θα κρατάει και το κανάλι ανοικτό και θα εξασφαλίσει την πληρωμή των εργαζόμενων.

Αυτήν την στιγμή όλο το παιχνίδι είναι στα χέρια των τραπεζών που έχουν δανείσει το Alter και ζητάνε την πλειοψηφία των μετοχών του για να επιβάλουν αμέσως μετά τους δικούς τους όρους για τη λειτουργία του.

Δηλαδή έχουμε μια μικρή Ελλάδα (το Alter), που περιμένει τη βοήθεια ΔΝΤ και Κομισιόν (το ρόλο αυτό παίζουν οι τράπεζες που έχουν δανείσει το κανάλι), μέσα από ένα «μνημόνιο» που ήδη συντάσσεται για το σταθμό!

Πότε θα τελειώσουν όλα αυτά;

Την επόμενη εβδομάδα και μέχρι 5-6 Απρίλη.

Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και στα πλαίσια παιχνιδιών αντιπάλων του Alter, που θέλουν να κλείσει το κανάλι.