ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Οι μαγκιές του Όλι Ρεν

Οι μαγκιές του Όλι Ρεν

Το βλέμμα και τα λόγια του Επιτρόπου Οικονομικών της Κομισιόν Όλι Ρεν σε όλη τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, είχε ένα και μόνο σκοπό: Να δείξει με κάθε τρόπο ο Όλι Ρεν ότι αντιμετωπίζει απαξιωτικά και σχεδόν περιφρονητικά τον αρχηγό της Ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μαγκιά του αλλά και ντροπή του. Και μαγκιά του Τσίπρα που τον έβαλε από την αρχή στη θέση του με μία σκληρή δήλωσή του, του τύπου: «Άσε τις μαλακίες και τις προβοκάτσιες και έλα να μιλήσουμε σοβαρά».

Κάποιος πρέπει να ενημερώσει αυτόν τον αλαζόνα Φιλανδό της Κομισιόν ότι ο Αλ. Τσίπρας (όσο και να διαφωνεί μαζί του) έχει έναν θεσμικό ρόλο μέσα στην Ευρωζώνη, καθώς είναι ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης ενός κράτους της ζώνης του ευρώ και πιθανόν ο μελλοντικός Έλληνας πρωθυπουργός.

Η αντιμετώπιση από τον Όλι Ρεν του Αλ. Τσίπρα αποκαλύπτει και κάτι βαθύτερο και σοβαρότερο: Πώς βλέπει η Κομισιόν ακόμη και σήμερα την Ελλάδα. Δυστυχώς απαξιωτικά και περιφρονητικά, παρά τα καλά λόγια που ακούγονται από Μέρκελ, Λαγκάρντ και ΣΙΑ.

Έτσι εξηγείται και αυτή η απάνθρωπη, ανελέητη συμπεριφορά των τριών διαπραγματευτών της τρόικα που πάνε και έρχονται στην Ελλάδα χωρίς να χορταίνουν από το αίμα του ελληνικού λαού.

Τελικά κάποιος πρέπει να πει στον Όλι Ρεν ότι με μαγκιές και τσαμπουκάδες δεν ασκείται πολιτική. Τέτοια συμπεριφορά είναι αντίθετη στο ευρωπαϊκό ιδεώδες της αλληλεγγύης των λαών και πάντως αποκαλύπτει την δική του κενότητα και μίσος σε έναν πληγωμένο θανάσιμα λαό, τον ελληνικό.

Ψηλά γράμματα όμως, θα μου πείτε, στην φιλανδική παγωνιά και κενότητα ανθρωπίνων συναισθημάτων.