ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Υπάρχει και ένα Σύνταγμα, διάολε

Υπάρχει και ένα Σύνταγμα, διάολε

Μετράω το βαθμό ηλιθιότητας, επιπολαιότητας και υποτέλειας όλων αυτών που υπογράφουν τις συμφωνίες και τα μνημόνια με την τρόικα, και δεν βρίσκω άκρη.


Με μία ομόφωνη απόφασή του το ΣτΕ για την επιστροφή των μισθολογικών περικοπών στους ένστολους, τους εξευτέλισε όλους και τροϊκανούς και ντόπιους διαπραγματευτές. Αποκάλυψε πόσο λίγοι και ασήμαντοι είναι, παίρνοντας αποφάσεις που αντίκεινται στο ελληνικό Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους.

Και εδώ κολλάει αυτό που λέμε πολλές φορές ειρωνικά: «Καλά, δεν ήξερες. Δεν ρώταγες;»

Αυτοί που υπογράφουν ό,τι κατεβάσει το ανθελληνικό, εγκληματικό μυαλό των τροϊκανών, για περικοπές, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις και εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα, δεν πληροφορούνται πρώτα από τους ανώτατους δικαστικούς του ΣτΕ αν όλα αυτά που αποφασίζουν είναι σύμφωνα ή αντίθετα με το ελληνικό Σύνταγμα;

Γιατί υπάρχει και ένα Σύνταγμα, διάολε, σε αυτή τη χώρα. Ένας απαραβίαστος χάρτης δικαιωμάτων του πολίτη, που δεν μπορεί να το κάνει κουρελόχαρτο ο κάθε υπάλληλος, χαρτογιακάς Τόμσεν, όση δύναμη κι αν του έχουν δώσει ΔΝΤ και Κομισιόν.

Δεν είμαστε κοτέτσι. Κράτος είμαστε. Δικαιώματα έχει ο λαός. Τα ξέρουν αυτά όλοι όσοι λένε ναι και ναι στην τρόικα υπογράφοντας την κάθε τρελή απαίτησή τους; Ας ξετυφλωθούν διαβάζοντας τι λέει το ελληνικό Σύνταγμα.

Αλλιώς θα γίνεται αυτό που ζήσαμε το τελευταίο 48ωρο. Θα κατεβάζουν διατάγματα οι τροϊκανοί. Θα υπογράφουν οι δικοί μας. Θα συμφωνούν μεταξύ τους ότι βρήκαν τα περίφημα «ισοδύναμα». Και μετά θα έρχεται το ΣτΕ. Θα βγάζει παράνομη και αντισυνταγματική τη συμφωνία (και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αθετήσει απόφαση του ΣτΕ). Και έτσι δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί η συμφωνία με την τρόικα. Και άντε πάλι από την αρχή να ψάχνουμε τα ισοδύναμα.

Και ο χορός των ανόητων και τρελών καλά θα κρατάει. Μιλάμε για μία πλήρη σχιζοφρένεια.