ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Για να ξέρουμε τι μας γίνεται

Για να ξέρουμε τι μας γίνεται

Μέχρι τις εκλογές του Μαΐου θα ακούσουμε τέρατα για την έξοδό μας από την κρίση. Μέχρι και ότι μας βάζουνε στους G8, δηλαδή τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, ίσως μας πουν. Ή ότι μας παρακαλάνε οι περίφημες αγορές να μας δανείσουν.


Χωρίς ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης και πάντα δηλωμένος εχθρός της κίτρινης δημοσιογραφίας και των ηλίθιων κραυγών τύπου «να κρεμάσουμε στο σύνταγμα τους γερμανοτσολιάδες πολιτικούς», «να σκίσουμε μνημόνια και να μην πληρώνουμε τίποτα», θα σας πως σήμερα μερικές πικρές αλήθειες για να ξέρουμε τι μας γίνεται και επειδή δεν γουστάρω να μας αντιμετωπίζουν σαν μπαμπουίνους.

Με 2.600.000 συνταξιούχους, οι μισοί από τους οποίους κινδυνεύουν να μην παίρνουν τη σύνταξή τους γιατί τα ταμεία κάποιων ασφαλιστικών οργανισμών είναι άδεια, όπως ομολόγησε κυνικά αλλά με απόλυτη ειλικρίνεια ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τα όποια success story και τα παραμύθια περί εξόδου από την κρίση πάνε περίπατο.

Να σας πω ακόμα ότι 200.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση ασφαλισμένων του ΙΚΑ εκκρεμούν εδώ και έξι μήνες και με διάφορα τερτίπια της διοίκησης του ΙΚΑ (π.χ υπάρχει λίγο προσωπικό, και επειδή είναι λίγοι και κουράζονται κάνουν λάθη στους υπολογισμούς τους και άντε πάλι από την αρχή να ζητάνε και να ξαναζητάνε άχρηστα κλπ), προσπαθούν να καθυστερήσουν την πληρωμή συντάξεων, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά.

Έχουμε λοιπόν 2.600.000 συνταξιούχους, που αρκετοί από αυτούς δεν παίρνουν ακόμα σύνταξη. Και παράλληλα έχουμε και 2.200.000 ανέργους. Αμέσως- αμέσως οι μισοί Έλληνες, δηλαδή 4.800.000 άνθρωποι είναι εκτός παραγωγής. Και αυτούς πρέπει να τους θρέψει το υπόλοιπο των Ελλήνων, περίπου 5.000.000 αλλά με τους γνωστούς μισθούς πείνας. Με τι γνωστές καθυστερήσεις 6-7 μηνών της εργοδοσίας για πληρωμές. Με τα χρέη σε τράπεζες, με τα χαράτσια, με την ακρίβεια.

Αυτή λοιπόν είναι η πικρή αλήθεια και η πραγματική εικόνα της χώρας από έναν δημοσιογράφο που ούτε ποτάμια και λαγούς με πετραχήλια υπόσχεται και ούτε ποτέ τον είχαν υποχείριο κόμματα και εξουσίες.