ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

«Θεός» ο Πάγκαλος

«Θεός» ο Πάγκαλος

Τη γνώμη μου για τον πολιτικό Πάγκαλο την έχω εκφράσει πολλές φορές. Από την περίπτωση Οτσαλάν (που τον έριξε στο στόμα του τουρκικού λύκου) μέχρι τα Ίμια (όπου ο... αέρας πήρε την ελληνική σημαία) και τα ελληνικά πετρέλαια (όπου κάνοντας χιουμοράκι στη βουλή είπε το γνωστό «ας μου δώσει τα κλειδιά των ελληνικών πετρελαίων στο Καστελλόριζο ο Χαρδαβέλλας») η άποψή μου είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν αποτυχημένο πολιτικό, που περισσότερα προβλήματα δημιουργούσε, ιδιαίτερα όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, παρά έλυνε.


Αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δαιμονικό μυαλό αυτού του ανθρώπου, την παιδεία του, την αιρετική του συχνά άποψη, την οποία διατυπώνει αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις.

Μέσα σε μία μέρα λοιπόν, ο Θόδωρος έκανε δύο εκρηκτικές δηλώσεις. Σε πρώτη φάση είπε ότι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, γιατί έκλεισε τον πολιτικό του κύκλο (και συμφωνώ απόλυτα μαζί του).

Και σε δεύτερη φάση, αφού είχε κατακεραυνώσει τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι του, αφού είχε βγάλει τον «αρχηγό Σταύρο» από άσχετο μέχρι ανίκανο και αμόρφωτο πολιτικά, είπε το βιτριολικό: «Αλλά εγώ θα ψηφίσω Θεοδωράκη».

Για όσους ψάχνουν την εξήγηση αυτής της αντιφατικής πολιτικής πράξης του Θόδωρου, πρέπει να μπείτε μέσα στο δαιδαλώδες μυαλό του.

Ο Πάγκαλος είμαι βέβαιος ότι με αυτή τη δήλωσή του ουσιαστικά θέλει να μας δείξει ότι ο Θεοδωράκης, όσο κι αν το αρνείται τώρα, ανήκε για χρόνια στην καμαρίλα του ΠΑΣΟΚ (κολλητός με Διαμαντοπούλου, Σημίτη, Γιώργο και λοιπούς συγγενείς) και σε δεύτερο επίπεδο, ο Θόδωρος θέλει να διώξει ψηφοφόρους του Ποταμιού, προς άλλες κατευθύνσεις. Γιατί γνωρίζει ο Πάγκαλος πόσο αγανακτισμένος είναι ο κόσμος μαζί του.

Ποιος λοιπόν Πασόκος ή αριστερός αγανακτισμένος με τον Πάγκαλο θα πάει να ψηφίσει ένα κόμμα, το Ποτάμι, το ίδιο κόμμα που ψηφίζει δηλαδή και ο «τρισκατάρατος» Πάγκαλος;

Ωραίο; Μοναδικό θα 'λεγα και δαιμονικό. Μόνο ο «θεός» Πάγκαλος το έχει σκαρφιστεί.